CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zomeractiviteit zonnig succes!

Onlangs is bij CV De Metworst de zomeractiviteit gehouden. De organisatie had
besloten om de activiteit dit jaar bij onze eigen weerboer Gerrit Vossers te houden…

Onlangs is bij CV De Metworst de zomeractiviteit gehouden. De organisatie had besloten om de activiteit dit jaar bij onze eigen weerboer Gerrit Vossers te houden, opdat men zeker wist dat men in ieder geval niet vanwege het slechte weer af zouden moeten lassen.
De hoofactiviteit bestond, naast bier en tonino drinken, uit het Foekepotknuppelen.
Foekepotknuppelen is een afgeleide van het aloude vogelknuppelen, echter met de toevoeging van enkele foto’s van Foekepot prominenten op de diverse ledematen van de vogel,

Everdien heeft een Hansje geworpen...
En Wilbert ook...

hetgeen het gericht gooien en fanatisme der worpen op een positieve manier bleek te beinvloeden.
De linkervleugel was een "Hansje" waard, de rechtervleugel een "Barrietje" en de romp een "Bennie".De competitie was opgedeeld in een vrouwen- en mannencompetitie. Het verschil was duidelijk te zien. De worpen van de vrouwen (op de vogel, red.) bleken uit te blinken in elegantie,
waar de heren ietwat lomper te werk gingen.
Hoewel het richtingsgevoel van enkele vrouwen het duidelijk liet afweten, waaruit bleek dat beide palen toch zeker wel enkele meters verder uit elkaar hadden mogen staan.
Na een verhitte strijd, ook met een nest wespen, bleken Leo Vreeman bij de heren en Hetty Weijkamp bij de vrouwen het meest trefzeker.

De complete uitslag was als volgt:
Knuppelkoning: Leo Vreeman
Knuppelkoningin: Hetty Weijkamp
Vleugels heren: Leo Vreeman en Wilbert Koenders
Vleugels dames: Everdien vossers en Jeanne Steverink

Leo en Hetty werden door Prins Bart en zijn adjudanten op gepaste wijze geeerd met hun overwinning en na een fraaie speech van Metwaldus werden de winnaars gefeteerd op
fraaie prijzen zoals een uitbundige hoofddecoratie, een ketting om de nek en uiteraard een lekkere metworst. Daarnaast is natuurlijk ook eeuwige roem hun deel.

Terwijl Hetty het met een Bennie deed...
Ook Leo scoort een Bennie... De kinderen hadden zich ondertussen prima vermaakt met het maken van tekeningen, springen op het springkussen en trampoline, het zich laten steken door wespen en een glijbaan in de verkeerde kleurstelling.
Na al deze inspannende activiteiten was iedereen flink hongerig en derhalve was daar het moment gekomen om de barbeqeu aan te slingeren. Op diverse tafels werden
grote hoeveelheden vlees, salades en groentes neergezet, hetgeen zich iedereen goed liet smaken.
Daar de grootte van de porties door de cateraar ietwat hoog waren ingeschat had men nog zeker 3 dagen door kunnen barbeqeuen, maar beter te veel dan te weinig
is het motto bij de Metworst, wat velen deed besluiten om de beuk d’r nog maar eens flink in te gooien met een extra portie.
Na het uitbuiken en het consumeren van nog flink wat alcoholische versnaperingen neigde de zon langzaam ter kimme en werd het feestje voor de echte doordouwers binnen op de deel voortgezet. Rond dit tijdstip werdt de verslaggeving ietwat vager door onduidelijke oorzaken.
Het gelukkige Koningskoppel met kroost en Metwaldus

Metwaldus houdt een van zijn fameuze speeches, bijgestaan door zijn Adjudanten...

Na een sms’je van de Minister van Informatie dat hij was aangehouden door de politie in verband met het rijden zonder invloed van licht in het donker op een fiets,deed iedereen besluiten dat het mooi was geweest.
Alles bij elkaar was het een gezellige dag en is een compliment aan de organisatie zeker op zijn plaats.
Er wordt nu alweer uitgezien naar de volgende Metworst activiteit.
Bij de Metworst gaan ze namelijk gewoon door…….. De beuk d’r in!

Volop eten aanwezig...

Kortom...... een en al gezelligheid...

Ook de kinderen vermaakten zich prima....

... als buiten op het springkussen