CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wi’j blaozen ‘m op!

Afgelopen weekend hebben wij in onze residentie ’t Molentje weer onze pronkzittingen gehouden. Met fantastische optredens van onze dansgardes, goede buuts en nog veel meer gezelligheid kunnen wij terugkijken op een geweldig weekend.

De avond werd geopend door zittingspresident Robbie Nas die na een woord van welkom de intocht startte met een flinke knal. Vervolgens begon het spektakel, ruim 200 opgeblaozen ballonnen stuiterde door de zaal. Gevolgd door de opkomst van het bestuur met opblaosinstrumenten en de dansgarde met luchtgitaren. De raad van elf kwam op met carbidbussen en blaosde bij de opkomst van Metwaldus de 60e een flinke hoeveelheid confetti de zaal in. Uiteraard was het toen tijd voor Metwaldus de 60e en haar adjudant om het podium te betreden samen met dansgroep X-Treme en kon de avond echt beginnen. Na deze feestelijke binnenkomst werd er snel plaats gemaakt, want het schattigste moment van de avond stond alweer op het programma: onze minimarietjes. En wat hebben zij het op beide avonden goed gedaan. Na dit prachtige optreden was het tijd voor de proclamatie.

Onze 3 dansgardes zette met hun samen de zaal flink op de kop. Voor de pauze trapte The Red Stars af met hun eerste dans op het podium van de Metworst. Een beetje spannend aan het begin, maar wat deden ook zij het fantastisch. Daarna dansten ook de meiden van MOOOVE de sterren van hemel. De avond werd extreem afgesloten door een dans waar je u tegen zegt. Wat een tempo en klasse. De meiden van X-Treme hebben even laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze hebben de hele zaal opgeblaozen met hun dans. De energie spatte er elke keer weer vanavond met staande ovaties aan het eind. Wij zijn echt ontzettend trots op onze dansgarde en afgelopen weekend werd maar weer eens goed duidelijk waarom! Wat een danstalent! Naast dit dansgeweld mochten we genieten van goede buuts. Een invaller, Bram Jansen en Koop Drost zorgde ervoor dat de lachspieren flink aan het werk moesten.

Net voor de pauze werd het publiek nog getrakteerd op een optreden van prinses Metwaldus en haar adjudant. Als twee zangjuffen probeerden zij de kleuters van de raad van elf een lied aan te leren. Toen dat lukte werd er met de hele zaal gezongen op hun eigen nummer: Humpa Humpa! Na de pauze zorgde de sprookjesfiguren van onze raad van elf ervoor dat het tweede deel van het programma grandioos begon. De avond werd afsloten van een knallende finale van Zillewoldse nieuwste carnavalsduo Duo Lipa! Ut lampje werd pas laat uit gedaan, want tijdens de afterparty ging het dak eraf en werd er tot in de late uurtjes gedanst. Op vrijdag met DJ Johnny en op zaterdag met DJ Thom. Klasse mannen! Wij kijken terug op een geweldig weekend en kijken nu al uit naar volgende week. Tot dan!

De foto’s deze pronkzitting zijn gemaakt door Iris Epping. Deze foto’s vind je samen met de foto’s van de afterparty in ons fotoalbum. Op social media worden ook de films van Ron Berendsen gepubliceerd. Houd facebook/instagram in de gaten en bezoek vooral ook even ons Youtube-kanaal!

Klik hier voor de foto’s van de vrijdagavond
Klik hier voor de foto’s van de zaterdagavond
Klik hier voor de films van de pronkzitting.
Klik hier voor de foto’s van de afterparty vrijdag
Klik hier voor de foto’s van de afterparty zaterdag