CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zillewoldse Prinsen en Adjudanten op pad

Onlangs zijn de Zllewoldse Prinsen en Adjudanten gezamenlijk een middagje wezen stappen.

Onlangs zijn de Zllewoldse Prinsen en Adjudanten gezamenlijk een middagje wezen stappen. Dit als een gevolg van een afspraak tussen de heren al gemaakt bijdens het lopende karnavalsseizoen. Even lekker als "gewone mensen" samen ontspannen en nog eens rustig de drukke tijd evalueren die achter hen ligt.
Als locatie werd gekozen voor de nieuwe residentie van De Foekepot, het etablissement van gastheer Rinus: Herberg Jan. In de krochten van dit luisterrijke pand bevindt zich een prachtig geouttileerde schietkelder.

Wachten op je beurt met een genoeglijk glas wijn...
Het beste wat Zillewold te bieden heeft bij elkaar in een schietkelder

En daar Zillewold enkele Prinsen en Adjudanten in de gelederen heeft die het schieten tot een hobby verheven hebben, werd besloten om eens gezellig, bijgestaand door de ega’s, een middagje tegen elkaar te schieten. En waar er tijdens het karnaval nogal wel eens verbaal op elkaar geschoten werd, wezen de lopen nu eensgezind (gelukkig) dezelfde kant op: richting de schietkaarten.
De volwassen P&A’s stonden zo na de Koninginnedag en het Zelhemse Piratenfestijn nog wel wat wankel op de benen en de normaliter vaste schiethand was niet zo trefzeker als anders, maar dat mocht de pret niet drukken. "Bovendien bu’j vaak te bang en a’j dan effe deurzet kump alles vanzelf goed" was het commentaar van de heren.

Na een boeiende strijd was de uitslag als volgt:
1. Jeugdprins Rick
2. Adjudant Dennis
3. Prins Metwaldus
4. Adjudant Jamie
Nadat de hoogheden alle kruit verschoten hadden, toog het gezelschap richting Amadeus, alwaar een uitgebreid bachanaal plaatsvond. Uiteraard stond er veel vlees vanaf de houtskoolgril op het menu, om nog enigzins de indruk te wekken dat er niet alleen op papieren kaartjes geschoten was….
De honger was groot en de spareribs en steaks werden smakelijk en veelvoudig naar binnen gewerkt, uiteraard vergezeld van een lekker glaasje wijn of bier en voor de wat meer jeugdige heren een gezond glaasje fris. Op het eind van het diner werd er nog een flinke slinger aan gegeven en namen Jeugprins Rick en Adjudant Jamie nog een romantisch gezamenlijk lovers-ijsje en op deze manier werd de Prinsenmiddag een waardige afsluiting gegund.

Adjudant Dennis geeft nog wat laatste instructies...

Wat heb ik ook alweer geschoten vanmiddag.....

Een uitgebreidt bachanaal voor de Zillewoldse hoogheden...

Kleiner dan dit hadden ze niet...

Romantisch een ijsje met elkaar delen...