CV de Metworst

Search
Close this search box.

Zillewoldse hoogheden halen askruusje

fallback image post metworst

Aswoensdag staat traditioneel in het teken van askruusje halen en daarna een haring weghappen.

De hoogheden samen met Pastor Guus van de Ploeg na het halen van het askruisje

Aswoensdag staat traditioneel in het teken van askruusje halen en daarna een haring weghappen. In de viering die voorgegaan werd door Pastor van de Ploeg werden de hoogheden allereerst uitgenodigd om symbolisch het karnaval te beeindigen door het lekprikken van de blauw-rood-wit-groene ballonnen. Daarna werden ze voorzien van hun askruisje en na afloop nog gauw ff op de foto met de pastor. Waarbij ook hij werd uitgenodigd om nog even naar ’t Molentje te komen bij het traditionele haringhappen.

De hoogheden samen met Pastor Guus van de Ploeg na het halen van het askruisje
De bedankjes vlogen om de oren deze avond In het Molentje werd nog even teruggeblikt op het prachtige karnavalsfeest in Zillewold, hetgeen ondere door ons Metworsten is mogelijk gemaakt. De beide dansgardes bedankten Prins en Adjudant en Prins en Adjudant bedankten op hun beurt weer de beide dansgardes voor hun enthousiasme bij alle optredens. Ook voorzitter Ibe bedankte P&A voor hun muzikale rondgang door en voor Zillewold tijdens het afgelopen karnaval. Ze hebben zeker de pupkes laten dansen. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die het feest hebben mogelijk gemaakt. Vele uren zijn er aan besteed op allerlei wijze en als je dan zo’n prachtfeest met zo veel enthousiaste bezoekers er voor terug krijgt is dat heel wat waard!
Ook ere-voorzitter Wim Veenhuizen liet nog even weten supertrots te zijn om deel uit te maken van deze groep Metworsten. En daarna? Daarna was het tijd om de haring te laten zwemmen en nog eenmaal te proosten op een geweldig karnavalsseizoen, die natuurlijk nog duurt tot de 11e van de 11e.

De foto’s van deze avond zijn te vinden in het fotoalbum

In de loop van de komende weken worden nog meer (kan het nog???) foto’s en filmpjes op deze site geplaatst. Hou hem dus in de gaten!

En ook voor de malle metworst meiden waren de bedankjes over en weer met P&A
De wagenbouwers proosten op een prachtig jaar met een derde prijs in de optocht! De beide heren werden goed in de watten gelegd door de dansgardes
Jeugdprins Jari laat zich de haring goed smaken Terwijl Marcel nog ff proost met op zijn zojuist behaalde askruisje