CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeer succesvol Oliebollenweekend

Wat een weekend hebben we weer mogen beleven. Het begon allemaal vrijdag 8 december om 20.11 uur. De La Chouffe Oliebollenveiling was begonnen. In ’t Molentje werd onder toezicht van veilingmeester Remco van Aken het eerste bod geplaatst voor de ochtendshow van 3FM. Al snel liep het bedrag hoog op. Het bedrag liep al snel op tot recordhoogte. De eindstand van 444,44 euro van vorig jaar was dan ook al binnen een uur gehaald. Dat het bedrag zo hoog op liep was mede te danken aan boden van CWV De Lange Lans, Zuipkeet Hatseflats, Zum Schnackert, Metwaldus de 59e, Metwaldus de 60e, Prins Silvius, Meneer Niels Producties, RW Bouw, Harmoni Sound, CV de Feestneuzen, CV de Schoenveters, Caravan BV en Kinderopvang Natuur-luck. Ook de jongens van Ulftse Boys Zaterdag 2 deden nog een gooi naar het hoogste bod. Maar helaas voor hun waren er een aantal personen die nog meer geld overhadden om de eerste 60 oliebollen te winnen. Vlak voor het einde bleven alleen Tiggelovend-Kok Installatiebedrijf samen met Maurtis Heebink en Fred Toebes nog over. Met een record bedrag van maar liefst €1.111,00 wonnen de mannen van Tiggelovend-Kok Installatiebedrijf de veiling. Een ongelofelijk hoog bedrag, waar wij niet van durfden te dromen. 

De bakploeg begon zaterdagochtend om 6 uur in de oliebollenhal. Getaag werden er manden vol oliebollen gevuld. Hierna werden ze naar de Welkoop en Plus Peperkamp gebracht om verkocht te worden. Iets later werden de oliebollen verdeeld om door de leden van de Metworst in Silvolde en omgeving te worden verkocht. Wij zijn ontzettend blij dat het weer ons, vooral in de ochtend, goed gezind was. Wat hebben we ook weer veel oliebollen mogen verkopen! Super gedaan allemaal! 

Metwaldus de 60e Babet Berendsen-Toebes en haar adjudant Jeanne Steverink werden de hele dag vorstelijk rond gereden en achterin de pickup verkodigden zij dat de oliebollen te koop was. De rondrit werd gestart bij Regio 8 en na diverse bezoeken aan sponsoren en prominenten werd de verkoop afgesloten bij Tiggelovend-Kok Installatiebedrijf. Na een korte rondleiding in het nieuwe pand was daar ook uiteraard de beloofde serenade van onze hoogheden.

Nadat alles was schoongemaakt en opgeruimd hebben onder het genot van heerlijke soep (van Catering Silvolde) de dag gezamenlijk afgesloten. Aansluitend werd er geproost en teruggeblikt op de succesvolle verkoop. Waarvoor we iedereen willen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit oliebollenweekend. Met zoveel enthousiasme en inzet beloofd het weer een geweldig carnavalsjaar te worden bij CV de Metworst.

Bekijk nog meer foto’s van de verkoopdag in ons fotoalbum. Klik hier!