CV de Metworst

Search
Close this search box.

Zeer geslaagde pronkzittingen bij ‘De Metworst’.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 januari had C.V. ‘De Metworst’ in een bomvolle residentie de jaarlijkse pronkzittingen.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 januari had C.V. ‘De Metworst’ in een bomvolle residentie de jaarlijkse pronkzittingen. Hoogheid Erik ter Voert ontving op de vrijdagavond naast de Metworst-aanhang ook diverse hoogheden, uit Silvolde zelf en uit Megchelen, zijn thuisbasis. Daarnaast ook uit Etten, Gendringen en Gaanderen. Beide avonden werden geopend door 13 fanatieke mini-marietjes waarna Prins Metwaldus met zijn twee adjudanten, Bertroy Navis en Nick Gries de proclamatie deed.
   Hij bekende dat zijn altijd zwart-witte (Silvoldse sportclub) hart nu toch definitief rood-wit van kleur was. Naast muziek van huisorkest de Kroezenhøkers, die de ‘schwung’ er weer goed in hadden, waren er optredens van onder andere de raad van 11. Als de ‘Bessemsteak Armie’, heren die ooit het leger in hadden gewild, maar geëindigd waren als straatvegers, lieten ze zien dat ze ook wel eens uit de sleur wilden, wat leidde tot een mooie vertolking van ‘I want to break free’ van Queen.

  Hilarisch was vrijdag het moment dat Adjudant Nick het motto van zustervereniging ‘de Foekepot’, ‘Wi-j knippen um deur’ een beetje te letterlijk nam. Hij knipte met een heggenschaar het microfoonsnoer door om prins en adjudant van de Foekepot het zwijgen op te leggen. Jeugdprins Tijn Raben en zijn adjudant Jip Berendsen namen het drietal Metworsten flink te pakken. Erik ter Voert zou in feite een ‘Mechelse Herder’ zijn voor Zillewold. Gelukkig voor de Metworst dat de hondenbelasting in de gemeente was afgeschaft. Daarnaast merkten de jongens op dat het Prins Metwaldus en zijn adjudanten niet aan te zien was dat het zulke voetbaldieren waren. Ook het feit dat de kroeg van Erik, ‘het Centrum’ in Silvolde nu rood-wit versierd was in plaats van het gebruikelijke groen van de jeugd werd ook nog even genoemd. Tijn en Jip brachten een groot groen spandoek mee voor de rood-witte residentie ’t Molentje’ en deze hing zaterdag goed in het zicht op de gevel.

   De Metworst-hoogheden lieten overigens zien dat de heren het swingen goed hadden geoefend en brachten als Pintermannen hun karnavalskraker ‘Barman heb i-j nog WIFI’ uitbundig zingend en dansend ten tonele. Een leuke meezinger die beslist nog regelmatig te horen zal zijn deze weken.

Bremske kwam als Jesus Christ Superstar om de hoogwerker van Christus te brengen. De leer mocht helaas niet van de arbeidsinspectie.  Zijn hele levensverhaal kwam langs en de zaal kreeg nog wat ‘wijze’ lessen mee. Onze Lieve Heer bleek overigens een zeer goed gevoel voor muziek te hebben: samen met Letitia ter Steeg als moeder Maria rapte hij er een flink eind op los. De MegaMeidenMenigte trad op met filmmuziek. Kleding en dans waren er prachtig op aangepast. De dames oefenen als sinds september en dat was goed te zien. De begeleiding heeft er beslist veel werk in gestopt.

  
Al met al waren het twee heel diverse, gezellige avonden. Een zeer goede opmaat naar het karnavalsfeest volgende week. En het was nog lang onrustig in het dorp……..Mooi dat da kan!

Meer foto's van de vrijdag zijn te vinden in ons fotoalbum. De foto's van de zaterdag volgen in de loop van de zondag/maandag.