CV de Metworst

Search
Close this search box.

Zeer geslaagd Jubileumweekend

55 The Golden Edition is een feit. Het was een fantastisch weekend!!

18 en 19 januari stonden al een paar maanden Rood-wit gedrukt in al onze agenda’s. Deze twee dagen waren gereserveerd om het Jubileum van onze mooie vereniging te vieren met heel Zillewold en omstreken. En we kunnen eerlijk zeggen: “Dat is gelukt!”. Wat hebben wij dit weekend genoten van alle feestelijkheden, felicitaties en vooral alle gezelligheid.

Het begon allemaal vrijdag 18 januari om half 8 met “Carnaval met een G”. Een fantastische avond, in samenwerkingen met Estinea, voor alle mensen met een beperking. De avond begon met een heerlijke rood, wit, gouden donut en een kopje koffie. Na een aantal openingswoorden werd door meerdere mensen al vrij snel de dansvloer opgezocht. De voetjes gingen van de vloer, alle danspasjes werden uit de kast getrokken en er werden vooral veel polonaises gelopen. Als klapper op de vuurpijl kwam Zillewolds rasartiest Ghijs de Bruijn optreden, ook dit was een groot een succes. Wil je meer zien van deze ontzettend gezellige avond, kijk dan in ons fotoalbum

  
 

De dag hier opvolgend stond in het teken van ontmoeting, terugkijken in het verleden, vooruit kijken naar wat komen gaat en feesten! De middag begon met een reünie van oud-bestuursleden die in ’t Molentje waren uitgenodigd. Verhalen over vroeger vlogen over tafel onder het genot van een hapje en een drankje. 

Om 19.00 uur begon het druk te worden. Alle sponsoren en leden waren uitgenodigd en met grote getalen kwamen zij naar het ’t Molentje voor ons jubileumfeest: 55 The Golden Edition! Na een kopje koffie/thee en een (aantal) heerlijke gebakjes van de Sweet Table (gemaakt door Regina’s Bakery) was het tijd om ons naar de zaal te begeven. Daar begon klokslag half 8 “De Metworst Draait Door”. Tafelheer Frans Miggelbrink nam alle aanwezigen mee terug in de tijd samen met zijn tafelgasten. Metworsten van het eerste uur, wagenbouwers, oud-prinsen, de voorzitters van het Zillewoldse Carnaval en uiteraard Jubileumprins Metwaldus de 56e en zijn adjudant namen plaats aan tafel. Prachtige verhalen werden er verteld over onder andere het stelen van het monument van de Foekepot, het Metworst bier en hoe alles geregeld kun worden met een flesje Jägermeister. En nog veel meer mooie woorden. Foto’s van dit officiële gedeelte zijn gemaakt door Harry Reulink. Ontzettend bedankt hiervoor.

  
 

Om ongeveer 21.00 was het tijd voor het grote feest. Cherry and the Sugarstuds stonden klaar op het podium, de felicitaties van Jeugdprins Nils en adjudant Wout werden in ontvangst genomen en het grote feest kon beginnen. Ondertussen was het gezellig druk geworden in de kroeg en in de zaal en kon er goed gefeest worden. Tijdens deze feestavond die tot in de late uurtjes doorging werd er nog van alles gedaan. De Foekepot probeerde het feest nog te saboteren, maar dit is niet gelukt. Ook werd er in de eerste pauze een veiling gehouden. Veilingmeester Frans Miggelbrink bracht onder toeziend oog van de Jubileumcommissie prachtige stukken onder de veiling. Zou werd er geboden op een fiets, een hotelovernachting in Rotterdam met kaarten voor de WK Darts, onze eigen Trio 55 in een gouden koffer, een waterpomp en een prachtige televisie. Klik hier om meer foto’s van dit feest te bekijken

  
 

Wij kijken terug op een fantastisch weekend en kijken uiteraard alweer uit naar onze Jubileumpronkzitting op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari. Als dit de voortekenen waren van de carnaval, dan wordt één groot feest. 

We willen alle sponsoren en in het bijzonder onze jubileumsponsoren ontzettend bedanken. Zonder deze sponsoren was dit allemaal niet mogelijk geweest! Daarnaast willen wij uiteraard iedereen bedanken die zich op welke manier dan ook heeft ingezet om dit weekend tot het succes te maken wat het uiteindelijk ook was. Bedankt, bedankt, bedankt!

Rood wit goud! Hier wut feest gebouwd