CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ze vlogen als warme broodjes over de toonbank….

Zaterdag 13 december was het dan zover, de oliebollenverkoopdag. Een dag waar we het hele jaar naar uit hebben gekeken. 

Met man en macht is er op deze dag gewerkt om wat extra’s in de kas van CV de Metworst te krijgen. En dat dat een succesformule is, bleek ook dit jaar weer.

Aan zo’n dag gaan natuurlijk een hoop voorbereidingen vooraf. Daarom allereerst een bedankje naar alle leden en sponsoren die zich op deze dag hebben ingezet om er weer een succesvolle dag van te maken, Een mooi gezicht als je bij de Welkoop in Silvolde aan komt rijden en alles rood/wit gekleurd is. Heel Zillewold en omstreken weet wat er dan te koop is, kerstbomen en heerlijke oliebollen van de Metworst. Ut geet goed a’j ut samen doet.

De dansmarietjes zijn de hele zaterdag, onder leiding van een bestuurs- of raad van 11 lid, langs de deuren gegaan om de oliebollen aan de man te brengen. Gezellige ritjes door de straten van Zillewold. Ook het buitengebied hebben we niet links laten liggen en deze mensen werden bezocht door Metwaldus de 52e en zijn adjudanten. Omdat het grootste deel van het Zillewoldse buitengebied uit de Kroezenhoek bestaat zijn we daar maar mee begonnen. Onze CEO Peter Pruijn mee als chauffeur en gassen maar, zien dat we de kattenbak weer leeg zouden krijgen.
Onderweg lekker even een bakje koffie, bij de familie Steverink (de koeienboer ditmaal) maar niet te lang blijven zitten want we hadden nog meer te doen. Nadat wij het eerste stuk van de Kroezenhoek hadden gehad moesten wij terugkeren naar onze thuisbasis om de kattenbak weer aan te vullen.

We zijn toen eerst even bij de Plus Peperkamp geweest om ze te bedanken voor het beschikbaar stellen van de kratten. Aangezien Frank Peperkamp er zelf niet was hebben we twee zakken oliebollen overhandigd aan een van zijn collega’s. We hopen dat ze gesmaakt hebben.


Onze weg vervolgend hebben we het laatste stukje Kroezenhoek meegepakt waarbij we uitkwamen bij onze weerboer. Hier hebben wij natuurlijk een lekker kopje koffie gekregen. We hadden geluk want zijn vrouw Everdien was jarig en daarom kregen wij er een lekker gebakje bij.
 
Zo rond de klok van twaalven keerden alle oliebollenverkopers terug naar onze andere thuisbasis namelijk onze residentie ’t Molentje. Ed Eickhof en personeel weten natuurlijk hoe zij om moeten gaan met een stel hongerige Metworsten en dus stond daar een lekkere bak erwtensoep klaar voor ons. Met een gevulde maag kon onze reis hervat worden.
 
Van de Kroezenhoek zijn we richting de Silvoldse buurt gegaan en daar kwamen we Silvius de 55e tegen, die wel trek had in een zakje oliebollen. We werden beloond met een lekkere schnapps. Nadat we deze achter de kiezen hadden zijn we langs de familie van Lent gegaan. We troffen het want de hele familie stond achter het huis ons al op te wachten.

Van de Silvoldse buurt trokken wij naar de Rabelingstraat. Ook daar werden we met open armen ontvangen door (moeder van ons dansmarietje Dienke) Moniek Eringfeld. Na een lekker glaasje Jachtbitter zijn we de grote straat overgestoken om ook bij de familie de Vries een zakje heerlijke oliebollen te verkopen.
 
Rond 15.00 hadden we met onze collega prins en adjudant Bizzy en Dizzy afgesproken om samen even een oliebol te happen. Zij hadden een druk programma want het wagenbouwatelier bij Van de Kemp werd ook op deze dag geopend. Na een gezellig praatje zijn we weer op pad gegaan want ook grootvorst Jan van de Kniepert moesten we nog verblijden met een bezoekje. We zochten hem op in de Schuylenburg waar hij met zijn medebewoners aan de koffie zat. En wat is er dan nog lekkerder om daar een oliebol bij te eten? Na het bezoek aan onze grootvorst hebben we de laatste 50 oliebollen naar Maurits Heebing gebracht. Hier hebben we meteen maar even een biertje gedronken want het liep al aardig naar het eind van de dag.

En natuurlijk.. niet te vergeten moesten wij langs bij de winnaar van de grootste oliebollenveiling van Nederland: PD outproducten oftewel Detlef Rutjes. De 52 oliebollen zijn hem overhandigd door Prins Metwaldus de 52e.

Uiteindelijk toen alle, maar dan ook echt alle oliebollen verkocht waren druppelden de vrijwilligers die de knollen nog niet op hadden ’t Molentje binnen. Hier werd nog wat nagepraat en nog een lekker biertje gedronken.

Wij, Sjoerd, Mark en Dieske, vonden dit echt een fantastische dag! En wij hopen natuurlijk dat heel Silvolde de oliebollen lekker gesmaakt hebben. Alle vrijwilligers en sponsoren nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van deze super dag!! Ut geet goed a’j ut samen doet. Dat bleek maar weer!