CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wi’j geeft d’r kleur an!

fallback image post metworst

Zaterdagavond 10-11-12 kwam om 23.11 uur Metwaldus de 50ste tevoorschijn uit een grote pan ergens in donker Afrika, onder het motto Wi’j geeft d’r kleur an!

Zaterdagavond 10-11-12 kwam om 23.11 uur Metwaldus de 50ste tevoorschijn uit een grote pan ergens in donker Afrika. Onder het motto Wi’j geeft d’r kleur an! presenteerden Julius Reesing en Lars Tönis zich aan het, in grote getalen, aanwezige publiek. Beide heren zijn geen onbekende binnen het Zillewoldse karnaval. Zo maken ze al vele jaren een grote praalwagen met hun groep "De Moatjes".

De Prinsenpresentatie speelde zich af in Afrika, alwaar Zittingspresident Robbie in een grote pan werd gegooid en vervolgens tot soep werd gekookt. Nadat bleek dat deze soep niet zo smaakvol was, werden met wat toegevoegde ingrediënten Metwaldus de 50ste en zijn adjudant tevoorschijn getoverd. En met opzwepende muziek openden ze hun karnavalsjaar.


Prins Metwaldus de 50ste met zijn adjudant

Voorafgaand aan deze presentatie was er een complete buutavond in elkaar gezet door de programmacommissie. Vanaf de start was het meteen raak met de jongste dansgarde. Waarna het debuterende duo Kolder (Kok en Mulder) als ruimtewezentjes het podium overnamen. Vervolgens was de beurt aan twee andere debutanten, te weten Ruben Berendsen en Tom Gregoor die onder de naam Tafel11 vanuit de scouting het wel en wee van Silvolde besproken. Ook werd er, op "zeer rustige wijze" afscheid genomen van Bertus en Toon, , zij keken met veel plezier terug op afgelopen jaar en waren graag nog een jaartje doorgegaan.

Het duo Kolder

Tafel 11
Na de pauze was het de beurt aan o.a. Potverdrie met boer zoekt Prins. Waarbij diverse nationale en internationale sterren op hilarische wijze aangaven toch wel heel erg graag Prins te willen worden bij De Metworst. Dit was de opwarmer voor de uiteindelijke Prinsenpresentatie. Waar zoals gezegd Julius en Lars als Prins en Adjudant tevoorschijn kwamen. De muziek werd deze avond verzorgd door de Kroezenhøkers en de geweldige sfeer werd mede mogelijk gemaakt door het aanwezige publiek.

Meer foto’s en filmpjes binnenkort op deze site


Onze zittingspresident wordt binnengedragen…

Het moment

De Kroezenhøkers

Volle bak

Huh ze gingen toch weer naar Zwart-Wit???

P&A met de dansgardes