CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wiebe Keulen wint de potstootavond!

Vrijdag 23 december vond de jaarlijkse potstootavond weer plaats. Schoenveter Wiebe Keulen ging er met de hoofdprijs vandoor!

Vrijdag 23 december jl. was het dan weer zover. Het jaarlijkse potstootavondje in onze eigen residentie Café en Zalencentrum ’t Molentje.

Dit jaar deden er maar liefst 46 mensen mee met het potstoten. Alle deelnemers haden traditiegetrouw een prijsje meegenomen. Helaas kon de titelverdediger er vanavond niet bij zijn, door de velen kerstborrels moest X-waldus Erik ter Voert op een andere manier hard aan het werk. Ook potstootkoning Johnny van Ree was er niet bij vanavond. Er was dus voor een ieder kans om er dit jaar met de hoofdprijs vandoor te gaan. 

In totaal werden er dit jaar twee rondes gespeeld. De eerste stoot werd natuurlijk verricht door Metwaldus de 54e Mark van Lent. Dat het niveau hoog was, werd al snel duidelijk. Waar normaal de eerste aantal afvallers direct erg groot was, bleef de groep die raakte lang erg groot. De eerste ronde eindigde dan ook pas na half 12. De eindstrijd van deze ronde ging tussen Bart Holthausen en Adjudant Arno van Lent. Laatst genoemde ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor en mocht als eerste een keus maken uit het grote aantal prijsjes. Proost Arno!

De tweede ronde was uiteraard de ronde! De moeilijkheid werd opgeschroefd en met een beetje drank in de man/vrouw ging deze ronde een stuk sneller. Onder de goede begeleiding van scheidsrechter Bertus viel de een na de ander al snel af. De finale werd op millimeters beslist. Jurgen ten Have miste de rode bal op een haar en hierdoor ging medefinalist Wiebe Keulen er met de winst vandoor. Het ‘Metworst’servies ontbrak nog, maar deze wordt uiteraard op een later moment bij Wiebe afgeleverd. 

Bij de Schoenveters zullen ze tijdens het wagenbouwen heerlijk kunnen eten van het Metworstservies en kunnen de plastic bordjes voor alle frikandellen dit jaar in de kast blijven. Wiebe gefeliciteerd!

Al met al kunnen we weer terug kijken op een fantastische, en belangrijker nog, zeer gezellige avond.
Voor meer foto's van deze avond. Klik hier!