CV de Metworst

Search
Close this search box.

WhatsAppGroep

fallback image post metworst

Zo uit het niets, op vrijdag 26 december een WhatsApp bericht van CV de Metworst! 

Zo uit het niets, op vrijdag 26 december een WhatsApp bericht van CV de Metworst! Iemand had mij toegevoegd. Wellicht met een bepaalde reden. 

Tot halverwege 2014 gebruikte ik mijn mobieltje waarvoor die eigenlijk gemaakt is: bellen. Af en toe verstuurde ik een sms'je. Echter steeds meer mensen vroegen aan mij: “Heb jij geen WhatsApp?” dit is namelijk gratis. Dus voor de armoedzaaiers om mij heen, om hun de kosten van een sms'je te besparen, heb ik de WhatsApp geïnstalleerd. Noem het een daad van naastenliefde. Al snel werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan een WhatsAppgroep. Na uitnodiging wordt je dan toegevoegd door de hoofdbeheerder. Je krijgt in z'n groep te maken met een aantal mensen die je wel kende, maar ook met perfect strangers. Niets mis mee, ik ben gelukkig niet zo verlegen. Afijn. Na een week en 411 berichten had ik het wel gezien in de WhatsAppGroep. Soms waren er zinnige gesprekken maar over het algemeen was het geneuzel of mensen werden kwaad op elkaar of gingen App-en als ze te veel gezopen hadden met alle gevolgen van dien.
 
Zonder uitnodiging werd ik dus toegevoegd aan de WhatsAppGroep van de rood witte karnavalsclub.
Altans dat dacht ik…..deze GroepsApp is namelijk mogelijk een communicatiekanaal van een criminele bende! Gezien de inhoud van deze Apps houdt men zich o.a. bezig met ontvoering/losgeld en illegaal vuurwerk. Aangezien niet alles voor publicatie geschikt is, zal ik hieronder een korte samenvatting geven van de eerste 24 uur dat ik gelinkt was aan deze  WhatsAppGroep.

 
26 december vanaf 21.21 uur komen de eerste bericht binnen.
 
– Maaike mag niet weten wat Arjan G. uitspookt, daarom is hij van bereikbaar onder een ander nummer.
– Chantal H. heeft het over een kerstservice Trofee die klaar staat.
– Jos O. schijnt 2 mobiele nummers te hebben, iets wat Sandra O. niet mag weten.
 
Dan begint het echt.

– Mike L. wil weten wat de All-in prijs wordt (wordt hiermee het losgeld bedoelt? Is er iemand ontvoerd?)
– Waar is Robbie N.?
– Lars T. communiceert en stemt af
– Wordt er door Peter P. een All-in prijs afgesproken met ene Ed E. tijdens een boswandeling
– Meldt Sjoerd S. dat de prijsjes (het losgeld?) binnen zijn en toont een veelzeggende foto van een tasje van de Action (met daarin het losgeld?)
 

Het lijkt er dan op of de bovenstaande zaak is afgehandeld want men gaat verder met WhatsApp berichten over potten (vuurwerk? illegaal?) Men gebruikt veelvuldig de termen potten, potstoten, Chinese potten en zwarte strijkers. Uiteindelijk schijnt alles samen te komen op 10 januari bij de Foekepot.

Het is duidelijk. Op het 55 jarige jubileumfeest van blauw rode, bling bling, zustervereniging zullen alle kopstukken aanwezig zijn. Tiesowied Invaltied!
 
Wat er al niet kan gebeuren als je wordt toegevoegd aan een WhatsAppGroep!
 
A. in de Hoek