CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wagenbouwersfeest wederom groot succes

Afgelopen zaterdag (24 januari) werd voor de tweede keer het Wagenbouwersfeest georganiseerd. En dat de Wagenbouwers uit Zillewold van een feestje houden werd zaterdag wel duidelijk.

In een gezellig volle residentie 't Molentje, waar overigens Rood/Wit, Groen en Rood/Blauw goed vertegenwoordigd waren, kwamen wagenbouwers uit alle hoeken van Zillewold uit de schuren vandaan om een avondje niet aan de wagen te bouwen, maar een keer een biertje te drinken met alle mede wagenbouwers. De avond werd samen geopend door Metwaldus de 52e en Silvius de 56e en hun adjudanten en zij wensten de wagenbouwers nog heel veel succes met het volmaken van de prachtige creaties die zij de laatste weken hadden gezien. Alle wagenbouwers zijn inmiddels door de hoogheden bezocht en het beloofd weer een prachtige Zillewoldse optocht te worden.

  De avond wordt geopend door de hoogheden van het Zillewoldse Karnaval!!


Na deze opening, hield de optochcommissie van het Jeugdcarnaval nog een informatief woordje. De route van de optocht zal door werkzaamheden aan de Prins Bernhardstraat anders zijn dan normaal. Specifieke informatie hierover is elders te lezen op onze site. Ook is dit jaar de hoogte van de wagens die mee doen aan de optocht vastgesteld op 4,50m, hogere wagens worden bij aanvang van de optocht uitgesloten van deelname.

Toen het serieuze deel van de avond voorbij was kon er door alle aanwezigen worden gefeest op de klanken die DJ Nixx en compagnon Niek Bockting ten gehore brachten. Tot in de kleine uurtjes was het rumoerig in de kroeg.