CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wagenbouwerfeest 1st edition zeer geslaagd

8 februari 2014. Een uniek moment in het Zillewoldse karnaval. 

8 februari 2014. Een uniek moment in het Zillewoldse karnaval. Het allereerste wagenbouwersfeest was een feit. Al vrij snel na aanvang van de avond druppelden de groepen binnen. Het beloofde een gezellige avond te worden. En gezellig dat werd het zeer zeker!
 
Voordat het feest echt los kon barsten was er eerst nog een officieel openingswoordje. Hierbij werd ook nog even stilgestaan bij het overlijden van Gerald Raben, oud prins van de Metworst, lid van X-Waldus, lid en tevens sponsor van de Metworst. Daarna nam Rob Spijker, dj van Optimaal FM en tijdens de karnavalsmaandag bij De Metworst ook van de partij, het heft stevig in handen.

Het was een mooi gezicht om al die karnavalsgroepen samen te zien feesten. Samen terugblikken op de voorgaande jaren en vooruitkijken naar de aanstaande optocht. Wie zou dit jaar er vandoor gaan met de hoofdprijs: de eerste prijs bij de wagenbouwers? Zouden het dit jaar weer De Schoenveters zijn?

De wisselbeker is in ieder geval al niet meer in hun bezit. Het wagenbouwersfeest zal vanaf heden hét moment zijn waarop de wisselbeker ingeleverd moet worden. Onder vakkundige leiding van “Sjef Optocht” Ruud Gries werd deze nieuw in te zetten traditie op humorvolle wijze geïntroduceerd. Tevens was dit dus het moment (Mart Smeets, red.) om een nieuwe wisselbeker aan te kondigen. Een wisselbeker die in ieder geval groter is dan in Ulft het geval is. Dit stukje extra informatie is weer mooi meegenomen, zullen we maar zeggen.

Er valt nog genoeg te zeggen en te schrijven over deze avond. Het is echter pas een feest als je er zelf bij bent geweest. Een ding is in ieder geval wel zeker: het Zillewolds karnaval heeft er een nieuw feestje bij. Ben je dit jaar niet geweest? Niet getreurd! Volgens jaar komt er weer een herkansing. Vast en zeker dat het dan nóg leuker en gezelliger wordt. Gewoon, omdat jij er dan ook (weer) bij bent. Dit feest wil je namelijk niet missen.


 
Tot volgend jaar!