CV de Metworst

Search
Close this search box.

Voorgesprek

fallback image post metworst

“We zijn er weer in geslaagd!!” luid de kop boven het artikel van 7 oktober jl. op de website van CV de Metworst.

“We zijn er weer in geslaagd!!” luid de kop boven het artikel van 7 oktober jl. op de website van CV de Metworst. “ De prinsencommissie kan iedereen gerust stellen, we zijn er weer in geslaagd! We hebben weer prima opvolgers voor Metwaldus de 51ste, Sander Klomberg en zijn Adjudant, Arjan Gregoor weten te vinden”, staat in het artikel te lezen. Op de begeleidende foto zie je de prinsencommissie breed lachend en al proostend poseren voor de fotograaf als een soort Statler en Waldorf van de rood witte club.

Het is hartje zomer als ik “gepolst” wordt door de prinsencommissie van de vereniging. Of ik mogelijk belangstelling heb om als nieuwe hoogheid te fungeren tijdens het komende carnavalsjaar. Lichtelijk verbaasd maar trots, mocht ik komen opdraven voor een “voorgesprek”. Een lang gekoesterde wens zou weleens in vervulling kunnen gaan. Snel een andere afspraak afgezegd, nog even een paar kilo afgevallen, de kapper met een bezoek vereert en een paar pakkende Oneliners bedacht en ik was klaar voor het gesprek!

 
 

Tijdens dit gesprek met de mupperts van de prinsencommissie merkte ik al gauw dat men zich niet of nauwelijks de moeite had genomen om zich in mijn persoon te verdiepen. Mijn woonplaats en Oneliners begrepen ze niet en al snel  eindigde het in “we hebben nog meerdere kandidaten” en “je hoort nog van ons”. Vaak wordt rond de kermisdagen de beslissing genomen, echter niemand nam contact op met mij. Statler en Waldorf negeerde mij zelfs al deze dagen. Je denkt nog even, dit hoort bij het “spel” en na deze septemberdagen zullen ze wel contact met je opnemen.

 

Dan lees op je op een donkere dinsdagavond in oktober dat de nieuwe hoogheden van de carnavalsclub voor burgers, boeren en buitenlui staan te popelen om gepresenteerd te worden. Ja er zijn ergere dingen, Ebola, blauw bloed en IS, maar toch… Ik zag mezelf al heersen over Silvolde, Kroezenhoek en Bontebrug, weerproat houden bij Optimaal FM en traditioneel pannenkoeken eten op de vrijdag voor het carnaval bij huize Heuvels.

Om prins te worden bij de Metworst moet je de mazzel hebben dat niemand wil. Deze afwijzing doet pijn. Die andere kandidaat is waarschijnlijk toch leuker, vernieuwender of heeft een andere kapper.

 

Ja, vrienden van de rood witte club, realiseer je dat er elk jaar mensen sneuvelen tijdens het voor gesprek voor het hoogste ambt. Je verneemt er niets meer van. Geen bos bloemen van het spijt me en de kapperskosten worden ook niet vergoed. De reeds opgenomen vrije dagen zullen omgezet worden in… ja waarin…. Mijn kinderen dien ik uit te leggen waarom ik niet Prins Metwaldus de 52ste ben geworden.

 

Zaterdag 8 november zal de vraag beantwoord worden…WIE HEEFT DE PLEK INGENOMEN VAN A. IN DE HOEK ALS METWALDUS DE 52ste!

 

 

A. in de Hoek