CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volop spektakel bij zeskamp

De lente heeft inmiddels haar intrede gedaan, maar de temperatuur kende helaas afgelopen zaterdag een dipje. Ook werden …

De lente heeft inmiddels haar intrede gedaan, maar de temperatuur kende helaas afgelopen zaterdag een dipje. Ook werden de boeren op deze dag van het nodige water voorzien. Toch waren er nog voldoende ingrediënten aanwezig om het eerste Lentekarnaval van CV De Metworst tot een succes te maken. Het terrein rond zalencentrum ’t Molentje was als een waar attractiepark ingericht, met onder andere een Reuze Tobbedansbaan, een Super Survivalbaan en een Rodeostier. Om 15.00 uur werd de Zeskamp officieel geopend met een heuse Olympische intocht van de deelnemende teams. Hierin bijgestaan door de jonge dansgarde van De Metworst. Na het hijsen van de vlag en een openingswoord van Prins Metwaldus 45e konden de spelen beginnen.


De binnenkomst op sokken van "De Helden op sök"


De teams stellen zich voor aan… 


… het aanwezige publiek

De teams gingen enthousiast van start en de inzet was enorm, want er stond iets op het spel: De Metwaldus Bokaal! Iedereen die deze zaterdag buiten is geweest heeft de temperatuur gevoeld, maar dit weerhield de deelnemers niet om in hun zwemkleding het ijskoude water van de Tobbedansbaan te trotseren, keer op keer. Het commentaar van de deelnemers was: “Als je er eenmaal doorheen bent, valt het wel mee”. Nou petje af hoor!


Bart perst al het water uit zijn lichaam

Terwijl Bas van De Rooie Vogels opgelucht wegrent

Na een spannende strijd tussen de 12 teams zorgde het rode draad spel voor een spannende afsluiting. Dit rode draad spel werd gespeeld door de Jokers van de teams en hierbij moesten ze zo lang mogelijk op een rodeo stier blijven zitten. Er waren 3 Jokers die dit langer dan een minuut vol hielden en deze moesten in een man tegen man race beslissen wie zich de winnaar mocht noemen van dit spel. Richard Bongers van de Rooie Vogels kwam deze eer ten deel en won dus dit spel voor zijn team.


De beheerder van de stier

De joker van het Jeugdcarnaval hield het 17 seconden vol …

Simon, de joker van de Kroezenh¢kers

Uiteindelijk was het een nek aan nek race tussen de organiserende vereniging De Metworst en de huiskapel De Kroezenhøkers om te bepalen wie De Metwaldus Bokaal mee naar huis mocht nemen. Hiertoe kon nog één onderdeel een beslissing afdwingen: welk team had de beste Joker? Hiervoor werden de regerende prinsen van de drie verenigingen geraadpleegd en zij waren het er mee eens: het team van het Jeugdcarnaval had hiervoor het meeste in huis in de persoon van Heiko de Vries. Deze bonuspunten gingen dus naar het Jeugdcarnaval.


Ook aan de kinderen was gedacht. Willem zorgde voor popcorn

en Dagmar, Sandy en Wilma voor de schmink

Alle deelnemers stonden met spanning rond het scorebord te wachten waar bekend werd gemaakt wie zich winnaar van de Zeskamp mocht noemen. Werden het de Kroezenøkers of toch De Metworst of kon een ander team nog voor een verrassing zorgen? Met een verschil van 20 punten werd het de organiserende vereniging CV De Metworst! Een bekroning op het jubileumjaar.
De zeskamp was het hoogtepunt van het Lentekarnaval. Hieraan voorafgaand waren er de Rabobank-kinderspelen met een optreden van Warboel en een ballonnenwedstrijd. ’s Avonds was er een spetterend avondfeest onder begeleiding van de band Flippen.
De foto’s van deze dag kunt u bekijken in het fotoalbum.


De kroezenh¢kers in actie met het ballenspel.

Dansmarietje Sanny springt de glijbaan uit.

Joker/Voorzitter Ibe van De Metworst in actie

Joker Wouter van De Siepels houdt goed stand.

Ook de EHBO was gelukkig aanwezig.

Blij dat ik glij!

Joker Heiko stort zich met volle overgave in de strijd

En komt met een plons in de waterbak.