CV de Metworst

Search
Close this search box.

Vlag hijsen: het feestgedruis kan beginnen!

Afgelopen donderdagavond was het traditionele vlaghijsen…

Afgelopen donderdagavond was het traditionele vlaghijsen welke het begin van het karnavals weekend markeert. Voorafgaand aan het Olde Wieven Bal hebben de hoogheden van de Jeugdcarnaval, De Metworst en de Foekepot gezamenlijk hun vlaggen gehesen op het plein voor de Mauritsiuskerk. Tot aan het Bacchus verbranden dinsdagavond zullen de 3 vlaggen gebroederlijk naast elkaar wapperen om het Zillewoldse totaalkarnaval nog eens te benadrukken.
Dat het vlaggen hijsen nog niet zo gemakkelijk is, blijkt wel uit het feit dat 4 volwassen mannen er enige minuten mee aan het stoeien zijn.
Volgens mien zit ut spol in de knup...
Hebben wi de boavenkunt wel boaven???

De vlag mag namelijk niet de grond raken (iets dat vaak vergeten wordt), hij moet natuurlijk wel rechtop hangen en hoe zit het met al die touwtjes en sluitingen?
En moeten wij de paal nog algvrij maken? Hij heeft best wel een Jeugdcarnavalgroene kleur…
Echter na enkele minuten didactisch denken is het dan eindelijk zover: Metwaldus kan met enkele forse streken de vlag in de top hijsen, de beuk kan d’r in!
De fotograaf was zo blij dat het alsnog gelukt is, dat vergeten is een foto te maken van de vlag, fier wapperend aan de top…

Ff nog ut touwtje goed hangen en dan is het zover...

Zo, hij kan eindelijk omhoog...