CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vief en een half joar op de plank

fallback image post metworst

Ons oog viel bij de zoektocht naar een decorstuk wel op een wel heel bijzondere advertentie op marktplaats..

De strenge vorst ligt alweer enige dagen achter ons, hoewel vernomen dat er op deze dag nog altijd 11 centimeter vorst in de grond zit. Met de koudegolf van vorige week in aantocht hebben velen van ons enige weken geleden de nodige maatregelen genomen om zo voldoende bescherming te krijgen tegen de oosten wind.

klik voor een vergroting
Tegenwoordig is het helemaal hip je inkopen via internet te verzorgen. Zo is er uiteraard volop aanbod in het winters materiaal. IJsmutsen en handschoenen, ze zijn er bij de vleet. Je kunt tegenwoordig je eigen gepimpte ijsmuts ontwerpen en bestellen. Ook is een marktplaats aankoop weer helemaal in. In deze crisistijd zoeken velen dan ook hun toevlucht naar deze veelal tweede hands internetwinkel om aldaar een koopje te kunnen scoren.
Maar toch komen vele Nederlanders niet van de aangeboden waar af. Ons oog viel bij de zoektocht naar een decorstuk wel op een wel heel bijzondere advertentie op marktplaats.

"Te koop ijsmuts/theemuts, prijs n.o.t.k" was de sobere boodschap.

Bij nader bestuderen bleek het te gaan om een al bijna vergeten collectersitem van de Foekepot dat bij de aanbieder al vijf en een half jaar op de toonbank ligt. Uit de advertentie valt op te maken dat de ijsmuts thans een gedaantewisseling heeft ondergaan. Na slechts 11 bezoekers gaat de ijsmuts nu zowel als theemuts of ijsmuts door het leven, dit in de hoop potentiële kopers aan te trekken.

Natuurlijk is de redactie van de Metworst de beroerdste niet en startte onder haar uitgebreide netwerk een zoektocht naar een potentiële koper. Maar helaas, niemand liep echt warm voor deze geste. Velen dachten bij een theemuts aan een rood-witte print en een mooi bol gevormde theemuts en kwamen dus van een "kolde kermis" thuis. En bij de gedaante van een ijsmuts dacht men veelal aan een egale print zonder veel toeters en bellers. Het te verkopen item was dus niet in trek.

Dan maar een hint aan de verkoper, links naast het artikel staat een prima aanbieding om als nog de muts aan de man te brengen; "wordt succesvol mutsverkoper". Er is toch nog hoop!