CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lichten, dans en buut: Pronkzitting 2023

Afgelopen weekend hebben wij in onze residentie ’t Molentje weer onze pronkzittingen gehouden. Met fantastische optredens van onze dansgardes, goede buuts en nog veel meer gezelligheid kunnen wij terugkijken op een geweldig weekend.

De avond begon anders dan normaal. Zittingspresident Robbie Nas stond nog maar net op het podium toen alles donker werd, geen tijd dus om eerst alle gasten welkom te heetten. Na een gedicht over een lampje stond hij samen met het bestuur te shinen als de Toppers. Met het nummer Shine was het de intocht begonnen. Waar de raad van elf probeerde om lichtjes te vangen, kwam X-treme op met kaarsen, zij deden het licht uit! Vervolgens was het tijd voor onze prins en adjudant om het podium samen met dansgroep MOOOVE te betreden en kom de avond echt beginnen. Vervolgens wordt er snel plaats gemaakt, want het schattigste moment van de avond stond alweer op het programma: onze mini-marietjes. En wat hebben zij het op beide avonden goed gedaan. Na dit prachtige optreden was het tijd voor de proclamatie, ook deze was anders dan anders aangezien Metwaldus en zijn adjudant gebruik hebben gemaakt van het Metworst Archief en de zaal trakteerden op prachtige foto’s.

Onze dansgarde, van maar liefst 45 meiden, zette met hun samen de zaal flink op de kop. Door de vele wisselingen van de meiden op het podium leken het er nog meer dan dat het er al zijn. De energie spatte er elke keer weer vanavond met staande ovaties aan het eind. Wij zijn echt ontzettend trots op onze dansgarde en afgelopen weekend werd maar weer eens goed duidelijk waarom! Wat een danstalent! Naast dit dansgeweld mochten we genieten van goede buuts. Twan van Oers, Bram Jansen en Tom van Osch zorgde ervoor dat de lachspieren flink aan het werk moesten.

Net voor de pauze werd het publiek nog getrakteerd op een optreden van Metwaldus en zijn adjudant. Als cellisten traden zij op! Na de pauze zorgde de bouwvakkers van onze raad van elf ervoor dat het tweede deel van het programma grandioos begon. Er werd namelijk even flink geroddeld in de schaftkeet. De avond werd afsloten van een knallende finale van Zillewoldse nieuwste carnavalsduo Duo Lipa! Ut lampje werd pas laat uit gedaan, want tijdens de afterparty ging het dak eraf en werd er tot in de late uurtjes gedanst. Op vrijdag met DJ Johnny en op zaterdag met DJ Tom. Klasse mannen! Wij kijken terug op een geweldig weekend en kijken nu al uit naar volgende week. Tot dan!

De foto’s deze pronkzitting zijn gemaakt door Iris Epping. Deze foto’s vind je samen met de foto’s van de afterparty in ons fotoalbum. Op social media worden ook de films van Ron Berendsen gepubliceerd. Houd facebook/instagram in de gaten en bezoek vooral ook even ons Youtube-kanaal!

Klik hier voor de foto’s van de vrijdagavond
Klik hier voor de films van de pronkzitting.