CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vaak bu’j te bang, De day after…

fallback image post metworst
Prins Metwaldus de 47e en gevolg, de day after…

Na een kort nachtje hadden we zondag een drukke dag voor de boeg, we kwamen om half elf bij onze residentie aan waar al hard gewerkt was, maar goed want de zwarte pieten begonnen al te drijven… Wij hebben niet op de roe gewacht want we gingen bij grootvorst Jan Huls op de koffie. Eenmaal binnen "jongens wat mooi da’j d’r bunt" en na ons alle drie omhelsd te hebben "Wat fijn dat jullie 44 jaor nao mien Metwaldus zun".

De koffie van Jan liet ons goed smaken en we vertelden over hoe het tijdens de pronkenpresentatie was gegaan. Natuurlijk nog ff op de foto met de grootvorst waarna we weer verder moesten. Via de oma van adjudant Niek zijn we naar de Zillewoldse najaarsbeurs gereden waar maar met moeite een plekje voor de auto te vinden was.

Eenmaal binnen werden we meteen herkent (niet zo raar natuurlijk) en vele praatjes en felicitaties volgden. Ondertussen hebben we ons langs de tientallen stands begeven en bij enkele halt gehouden. Zoals bij Jos de bakker die ons een heerlijke plak kerststol aanbood, Everdien (vrouw van de weerboer) had een lekker neutje om te proeven. Een paar meter verder stond Fred Gerritsen van Gergotal uit ulft heeft ons toegezegd wat te kunnen betekenen voor prinsen en adjudanten kleding. Omdat we al zo naar de Munsterman gingen hebben we nog gauw wat te eten besteld bij de vrouw van centrum spits Erik te Voert.

Op de weg naar buiten kwamen we op de valreep prins Silvius en zijn adjudant tegen, sprookjesachtig hadden zij elkaar de vorige avond wakker gekust. Ze keken zo fris… Het was duidelijk te zien dat zij nog niet op de Munsterman geweest waren.(en zouden komen..)

Wij haastten ons intussen naar de SPCL om nog net op tijd te zijn voor de opening van de M-Side, links achter het doel van Marco stonden we de eerste helft de zwart-witten aan te moedigen, Marco had voor deze gelegenheid een rode broek aan getrokken. Mede door de inspanningen van de M-Side kon Silvolde wel tot de betere kansen, maar niet tot de overwinning leidden, na 90 minuten stond de 0-0 nog op het bord. Na de 3e helft in de kantine hebben we bij Eddie de dag afgesloten, op tijd thuis om bzv te kieken…