CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uut ut dagboek van P&A

fallback image post metworst

Na diverse vergaderingen en de laatste puntjes op de "i" op vrijdagavond kon dan eindelijk op zaterdag 10 december om 06:00 uur begonnen worden…

Na diverse vergaderingen en de laatste puntjes op de "i" op vrijdagavond kon dan eindelijk op zaterdag 10 december om 06:00 uur begonnen worden met het bakken van de eerste oliebollen. Vele leden van De Metworst, om niemands naam te vergeten noemen we niemand bij naam, behalve Jari ten Have, hij was er immers vanaf 06:00 uur bij tot ruim 18:00 uur, stonden klaar om de vele, vele, vele oliebollen te bakken en vanaf 09:30 uur huis aan huis en aan de man of vrouw te brengen. Samen met een tweetal Metworst leden zijn wij, P & A, de buitenwijken van Zillewold afgegaan om ook daar de zo vel begeerde oliebollen te verkopen. Het ging als een tierelier. We hebben heel veel gelachen, maar ook zeker heel veel verkocht.

Niet de bakker Jos, maar bouwvakker Jos koopt hier wat oliebollen

Jari was d'r vroeg bij

Zo ook bij onze Grootvorst dhr. Jan Huls. We konden natuurlijk niet vertrekken zonder een paar foto´s met hem te hebben gemaakt. En wij, Prins Metwaldus en Adjudant Toon, zijn daar natuurlijk heel erg trots op, om met zo´n Grootvorst op de foto te mogen. En eeeuh oja, er werden natuurlijk ook nog oliebollen aan de Grootvorst verkocht. Immers handel is handel.

Niet van Spelt gemaakt, maor toch smik ut as bas Grootvprst Huls laat het zich ook smaken
En dan de oliebollenveiling… Tsjemig, daar waar we een week ervoor nog dachten: ach wi’j zien wel wat de `gek d’r veur gif’, brachten de 49 oliebollen toch maar ff 110.- euries op!!! Ja ja da’s een hoop geld. Alleen, ze waren gekocht door een buurtvereniging uit Markelo. Dus om 15:41 uur moesten we met vers gebakken oliebollen naar Markelo toe. Maar eerst kregen we nog hoog bezoek van onze zustervereniging De Foekepot. Hoogst persoonlijk kwamen de P & A de oliebollen proeven. Als klap op de vuurpijl ontpopten beide heren zich als de enige echte oliebollen keurmeesters. Netjes in witte jassen gestoken werd er een keuringsrapport doorlopen. Gekeken werd of de oliebollen wel aan de eisen van De Foekepot zouden voldoen. Na veel proeven, ruiken, voelen en nog veel meer, kwamen P & A tot de conclusie dat het een oliebol "as gin ander smik en dat de bakkers d’r wat van gemaokt hebt." Heren, we hebben genoten van jullie bezoek.
De Minister van Informatie koopt er ook wat om aan te sterken in disse tied Het Foekepot keuringsteam was uitermate content. En onze CEO kijkt als een volleerd notaris toe
Daarna ging het dus naar Markelo. Aldaar aangekomen werden we zeer hartelijk ontvangen door René Knoop. Hij had samen met René Wientjes, namens de buurtvereniging De Koekoeksbuurt meegeboden op de oliebollenveiling. Deze veiling werd door een van de Metworstleden als een ervaren veilingmeester geleid, met een roodgloeiende telefoon en oververhitte website tegen het einde van de veiling. Na het overhandigen van de 49 oliebollen en het in ontvangst nemen van het geld, mochten we genieten van een typische Markelose Mölnn borrel, genoemd naar de molen van Buursink in Markelo. Uiteraard ontbrak het nodige bier niet en genoten we van de heerlijke hapjes. Nog wat foto´s gemaakt, kortom alom een zeer geslaagde missie.
De winnaars van de 1e oliebollenveiling He'j daor is de Grootvorst al weer, nog niet genoeg van de oliebollen, of kump hi'j veur een goeie drank van Sandra
Daarna konden we weer op weg naar Zillewold, maar niet voordat we nog even bij For Farmers binnen zouden wippen. Enkele collega´s van de CEO wilden ook wel enkele zakken oliebollen kopen. De prijs werd vastgelegd op 11 euries en de koop was geregeld. Toen konden we dus echt naar "huis". In de tussentijd was men al begonnen met het opruimen bij de Welkoop en om 18.30 uur konden we genieten van een welverdiend biertje. En vooral terugkijken op een zeer geslaagde dag voor De Metworst en voor ons weer een unieke belevenis.
Aan alle kopers, verkopers, bakkers, chauffeurs en natuurlijk Jos de Bakker en De Welkoop, maar ook iedereen die we niet genoemd hebben, vele vele malen dank.

Meer foto’s van deze dag vind je hier.

Alaaf, alaaf, alaaf,
Prins en Adjudant.