CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ut geet goed, want De Metwort doet ut samen……..

 

"Een betere wereld, begint bij jezelf". Dit adagium kennen de meesten wel. Ik vind het wat moraliserend overkomen, maar deze wijsheid doet het nog steeds goed op een tegeltje aan de muur. Als je echter echt iets wil doen voor een 'betere wereld', doe het dan vooral samen. Ik heb eens iemand horen spreken over samenwerken en die persoon had het over “dan worden alle individuele druppels een sprankelende rivier”. Wauw! Over tegelwijsheden gesproken. 
 
Ik heb het liever over "vele handen maken licht werk". Een spreuk die exact weergeeft waar De Metworst voor staat: een vereniging waar mensen de handen ineen slaan en gezamenlijk de schouders er onder zetten. In alles wat wij doen geloven wij in samenwerking. Samenwerking bij onze jaarlijkse oliebollenverkoop in december, samenwerking bij het bouwen van een carnavalswagen of maken van het (wederom prachtige) glossy programmaboekje, samenwerking met de andere carnavalsverenigingen in Zillewold en samenwerking bij het organiseren van de pronkzittingen. Ja, de mensen moeten meer zelf gaan doen, maar als je dat samen doet maken vele handen licht werk. Samen werken is bovendien ook nog eens veel leuker dan alleen.

Het motto van dit jaar "Ut geet goed a'j ut samen doet" had dan ook niet beter gekozen kunnen worden. Natuurlijk, het heeft in eerste instantie betrekking op Sjoerd, Dieske en Mark Sprenkelder, die als broers en zus gezamenlijk invulling geven aan de rol van P&A , maar het geeft tevens in de kern weer waar De Metworst (voor) staat. 
 
Nog een paar dagen en dan start het carnaval bij De Metworst met de twee pronkzittingen op 6 en 7 februari. Wederom op beide avonden stijf uitverkocht. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we op beide avonden samen kunnen lachen en samen een feestje zullen bouwen.  Ook dit jaar zijn we er als programmacommissie samen weer in geslaagd een leuk, karnavalesk en gevarieerd programma neer te zetten. Ik beloof u, het wordt een gezellige avond en een mooi samenspel  van dans, muziek en humorvolle buuts. Uw Zittingspresident heeft er zelfs een nieuwe opkomsttune voor gecomponeerd. Deze opkomst geldt als opmaat voor de spetterende intocht van Sjoerd, Dieske en Mark Sprenkelder als prins Metwaldus de 52e en Adjudanten. Dit jaar, zoals het eigenlijk ook hoort, weer op het traditionele tijdstip van 20.11 uur. Ik wens u alvast veel plezier toe. Samen………….. 
 
Een driewerf Alaaf,.
 
 
 
Robbie Nas
Zittingspresident CV De Metworst