CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Un veurzitter as gin ander

fallback image post metworst
De hele avond had hij al met klamme handjes door ´t Molentje gelopen. Het was namelijk zijn laatste avond als voorzitter van CV De Metworst.

De hele avond had hij al met klamme handjes door ´t Molentje gelopen. Het was namelijk zijn laatste avond als voorzitter van CV De Metworst. En dat brengt toch spanning met zich mee. Dat zijn afscheid zou komen stond vast, maar wanneer? Om 21:45 uur was het dan zover. Ibe zat nietsvermoedend in de zaal, toen plots de verlichting uitviel. Een indrukwekkend stuk muziek werd ingezet, waarop een voice-over Ibe op een karaktervolle manier omschreef.

Deze voice-over begeleidde hem naar het podium, alwaar een echter Chesterfield stoel voor hem klaar stond. Ibe had even nodig voordat hij besefte dat het om zijn eigen stoel ging uit zijn eigen woonkamer. Voelde hij zich in ieder geval thuis op het podium.

{youtube}JMZHE-8tdfo{/youtube}
Met deze gedachte nam hij plaats in zijn zetel om naar een Oscar-waardige film te kijken. Een prachtige film over 14 jaar Ibe Bongers. Net zoals de wereld ooit is begonnen, begon ook deze film met de schepping. God schiep de aarde, het licht, de hemel, het land, de bomen, de bloemen, de oceanen, de vissen, de vogels, het vee, de wilde dieren, de bergen, en uiteindelijk als kroon op zijn schepping: Ibe Bongers! Er werden in ’t Molentje dweilen gezocht om het droog te kunnen houden. In het applaus dat volgde na deze beelden, namen Jos Onstein en Maurice Scholten het woord. Zij zetten in een humoristische dialoog de regeerperiode van Ibe, geflankeerd door zijn vrouw Sandra, kenmerkend neer. Ze gaven aan dat de avond eigenlijk te kort is om alles te benoemen.

Maar samenvattend werd verteld dat de energie en de tijd die Ibe in de vereniging heeft gestoken De Metworst mede heeft gebracht tot waar het nu staat: Een bloeiende karnavalsvereniging met een grote schare leden.

Een atletisch hoogtepunt in deze speech was het hupje van de voorzitter, welke Ibe vol verve demonstreerde op het podium. Tenslotte werd hij onderscheiden als Saussion d’Honneur van De Metworst, kreeg een fotocollage op RVS, een DVD met alle hoogtepunten. En hij mocht zijn voorzitterssteek houden. Als een kind in een snoepwinkel stond Ibe als nooit te voren te stralen op het podium. Of dit nog niet genoeg was werd hij ook nog benoemd als ridder in de orde van De Metworst. Een nieuwe ere-titel die in het leven is geroepen om personen met uitzonderlijke verdiensten te onderscheiden. Hierbij hoorde natuurlijk een prachtige onderscheiding, binnengedragen door de dansgarde, die hij met trots kan dragen als een ware ridder.
Ibe stond perplex van al deze eer en memoreerde in zijn afscheidsspeech aan vele mooie momenten en personen, zoals prinsen, bestuursleden, raad van elf leden, kroegbazen en vele anderen. Hij sloot af met de nu al legendarische woorden: “De Metworst dat ben je niet alleen, dat ben je met z’n allen. De Metworst dat zijn we allemaal!” Uiteindelijk droeg hij zijn voorzittershamer over aan Peter Pruijn. Een voorzittershamer die hij voor dit moment speciaal heeft laten maken. Een fantastisch stuk houtsnijwerk, voorzien van het logo van CV De Metworst. Wie had gedacht dat de hoogtepunten nu wel achter de rug waren, kwam bedrogen uit. Voorzitter van het Jeugdcarnaval, Rob Schuurman, bestormde het podium om Ibe namens hem en Foekepot voorzitter Berry Helming nog even toe te spreken en te benoemen tot Keizer van Zillewold.

Ibe dacht het na deze avond wat rustiger aan te kunnen gaan doen door afscheid te nemen als voorzitter. Hij heeft er echter vele titels meer voor terug gekregen. Tot slot verliet de scheidend voorzitter met een staande ovatie het podium onder muziek van zijn favoriete band: Die Höhner. En wel met het nummer “Echte Freunde”, want dat is wat Ibe van De Metworst heeft gemaakt: Echte Freunde!