CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee pronkzittingen van hoog niveau!

Pronkzitting Metworst 2022

Afgelopen weekend konden wij na twee jaar eindelijk weer een pronkzitting organiseren. Met grote artiesten, veel dansen en nog veel meer gezelligheid kunnen wij terugkijken op een geweldig weekend.

De avond begon indrukwekkend. Zittingspresident Robbie Nas stond met de gehele zaal stil bij het heengaan van zijn voorganger Peter Arentz die ons op jonge leeftijd veel te vroeg heeft moeten verlaten. Maar daarna was het feest! Tijdens de intocht passeerden feesten over de gehele wereld de revue en kwam uiteindelijk Metwaldus de 58e met zijn dansgarde op het podium. Er werd vervolgens snel plaats gemaakt, want het schattigste moment van de avond stond op het programma: de mini-marietjes! En wat hebben ze het goed gedaan. Na dit prachtige optreden was het na de proclamatie tijd voor de rest van het programma.

Onze dansgarde, maar liefst 3 groepen, zette met hun dansen de zaal op zijn kop. De energie spatte er elke weer vanaf met staande ovaties aan het eind. Wij zijn ontzettend trots op ons dansgarde en tijdens de pronkzittingen was het maar weer goed duidelijk waarom! Wat een toppers! Tussen dit dansgeweld mochten wij de Nederlandse top onder de buutreedners verwelkomen in onze residentie. Niemand minder dan Joep de Wildt, Dirk Kouwenberg en Andy Marcelissen stonden in onze buutton. En we hebben gemerkt waarom dit deze mannen behoren tot de Nederlandse top. Wat fijn dat deze mannen naar de Metworst wilde komen!

Net voor de pauze werd het publiek ook nog getrakteerd op een optreden van Metwaldus en zijn adjudant. Beide mannen zongen hun eigen lied: Wi’j bunt de Metworst. En zorgden voor een nog betere sfeer in de zaal. Na de pauze ging het publiek helemaal los tijdens een grandioos optreden van onze raad van elf. De avond werd afgesloten door een buut van Bremske en een feestelijke finale voor Ruben, Babet en Bo. Maar zoals het motto van Metwaldus al zegt: Ut lup altied weer uut. Zo ook dit weekend. Tijdens de afterparty ging het dak eraf en werd er tot in de late uurtjes gedanst! Wij kijken terug op een geweldig weekend en kijken uit naar volgende week. Zomercarnaval XXL. Tot dan!

De foto’s deze pronkzitting zijn gemaakt door Iris Epping. Haar foto’s vind je samen met de foto’s van de afterparty in ons fotoalbum. In de loop van de week worden ook de films van Ron Berendsen gepubliceerd. Hou facebook in de gaten of kijk even op ons Youtube Kanaal!

Klik hier voor de foto’s!