CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee jubileum waardige pronkzittingen

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het eindelijk zover. De pronkzittingen. Kaarten voor beide avonden waren al wekenlang uitverkocht en dat beloofde natuurlijk al veel goeds. De programmacommissie heeft een fantastisch programma voor Prins Metwaldus en al het publiek in elkaar gezet. De avond werd uiteraard muzikaal omlijst door onze eigen Band Met Worst.

Na een kort welkomstwoord van zittingspresident Robbie Nas zorgde de intocht van prins Metwaldus meteen voor een groot feest. Het bestuur betrad als echte boksers het podium, gevolgd door de Raad van Elf als voetbalsupporters, maar tijdens de opkomst hadden we even last van een technische storing. Maar na een korte systeemcheck konden we verder met de intocht. Een bijzonder moment volgde: alle vorige jubileumprinsen betraden met 4 ringen het podium. Als laatste kwam Metwaldus de 56e en adjudant de zaal binnen! Samen met onze beide dansgardes: Red White Dynamite en de Metworst Young was het feest compleet en kon de avond dan ook echt beginnen. Metwaldus droeg de vijfde ring en maakte de 5 ringen van de 5 jubileumprinsen compleet.

De avond kon met de proclamatie echt beginnen. Rood wit goud, hier wut feest gebouwd! En dat hebben alle mensen in de zaal goed kunnen merken. Het feest begon met eerste act: Onze minimarietjes! Dat ook de Red White Dynamite een feestje wil bouwen was met hun gardedans wel duidelijk. Geen blah blah blah, maar gewoon feest vieren. Zo dansten zij niet op traditionele gardedans muziek, maar werd er op flink tempo gedanst muziek met flinke beats erin. En dat deden ze fantastisch, wat waren ze weer goed. Nogmaals veel complimenten dames en hun begeleiders, dat doen wij jullie niet na.

Na deze beats was het tijd om de lachspieren te laten werken. Meerdere buutreedners betraden het podium, zo ook het duo van eigen bodem: Tafel 11. Als plaatstelijk dokters bespraken zij hun werk en wat ze hier allemaal meemaken. Voordat het pauze was, was het tijd om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Op vrijdag was het erg mooi om te zien hoeveel buurtverenigingen aanwezig waren. Vele prinsen en adjudanten samen op ons podium. Nadat onze zustervereniging de Foekepot het podium weer had verlaten, was het tijd voor de echte bazen van Silvolde: Jeugdprins Thimo, adjudant Djay met hun gevolg. Hopperdepop Gas d’r op is hun motto en dat gebeurde ook. Een sterke, lachwekkende speech en er werd op beide avonden door de dansmarietjes van de jeugd ook flink gas gegeven in hun dans. Als klap op de vuurpijl overhandigde voorzitter van Jeugdcarnaval Annemarie van Aken een prachtig cadeau met als motto: Rood wit goud, bij de Metworst wut historie gebouwd. Dit prachtige cadeau gaan we zeker een mooie plek geven in ’t Molentje.

Na de pauze was het de beurt aan onze mannen van de Raad van Elf. Met pullen bier en russisch gezang stonden zij op het podium. Duidelijk te merken dat ook de Raad van Elf zich tijdens het jubileum niet gek laat maken. Steek er de draak niet mee! Hierna was het tijd voor Metwaldus himself. Als een echte Hans K(l)ok toverde hij een heerlijk gerecht in de pan wat leidde tot een hilarische achtervolging door adjudant Wilberth in een konijnenpak. Na deze hilarische achtervolging was het weer tijd voor een fantastische dans. Ditmaal dansten de Metworst Young Stars. In prachtige zwart-witte pakken dansten zij een indrukwekkend vrije dans. Ook deze dans werd met een staande ovatie ontvangen! En terecht, een prachtige dans was het!

Nadat er weer even flink aan de lachspieren werd gewerkt was het tijd voor nog een dans! Ja, onze dansgarde is erg druk geweest de laatste maanden. Speciaal voor het jubileum dansten onze beide groepen samen een geweldige jubileumdans met een gouden randje. Aan het eind van de avond zorgden Letitia en Babet als Snollevrouwkes voor een knallende finale. Afsluitend gingen we uiteraard op het klanken van ons Jubileumlied richting de kroeg voor een super gezellige afterparty. Op vrijdag zorgde DJ Jari voor fantastisch feest en op zaterdag gingen we met DJ Vakman Johnny door tot in de late uurtjes. 

We kijken terug op een geweldig weekend en kijken nu al uit naar het volgende weekend. Op zaterdagavond vieren we feest in een uitverkocht Molentje op de grandioze feestavond met Q5 New Style en DJ Jari, op zondag gaan we na de optocht met heel Zillewold gezellig napraten met de Perfect Showband en Ghijs de Bruijn op het podium en op maandag doen we dat nog eens dunnetjes over en komen als knapper op de vuurpijl De Dikdakkers ook nog even langs! Meer weten en op de hoogte blijven? Volg ons op facebook, Instagram, twitter en Youtube.

Ron Berendsen (film) en Iris Epping (foto’s) hebben er voor gezorgd dat iedereen nog even kan terug genieten van deze gedenkwaardige avonden.

Bekijk op ons Youtube-kanaal alle acts, dansen en nog veel meer terug
Klik hier voor de foto’s van de vrijdagavond
Klik hier voor de foto’s van de zaterdagavond
Klik hier voor de foto’s van de afterparty van vrijdag
Klik hier voor de foto’s van de afterparty van zaterdag