CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee fantastische pronkzittingen

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het eindelijk zover. De pronkzittingen. Kaarten voor beide avonden waren al wekenlang uitverkocht en dat beloofde natuurlijk al veel goeds. De programmacommissie heeft een fantastisch programma voor Prinses Metwaldus en al het publiek in elkaar gezet. De avond werd muzikaal omlijst door de Kroezenhokers

Na een kort welkomstwoord van zittingspresident Robbie Nas zorgde de intocht van prinses Metwaldus meteen voor een groot feest. Onze voorzitter en penningmeester betraden samen met de Metworst Young Stars als rappers het podium met ‘Welkom in de Feesttent’, vervolgens ging het feest verder met onze super schattige minimarietjes die hun dans lieten zien op het nummer Feestmuts! Vervolgens kwamen ‘de vrouwen’ van de raad van elf op het podium. Net voor Metwaldus kwam het bestuur het podium op om Metwaldus in de watten te leggen met palmbladeren en zitzakken. Samen met Red White Dynamite kwam als laatste Prinses Metwaldus en haar adjudante op het podium om het feest compleet te maken.

De avond kon met de proclamatie echt beginnen. Dat wi’j d’r lak an hebben was goed te merken in de zaal. Zo dansten de Metworst Young Stars niet op traditionele gardedans muziek, maar werd er op flink tempo gedanst op de beats van harde house muziek. En dat deden ze fantastisch, wat waren ze goed. Nogmaals veel complimenten dames, dat doen wij jullie niet na.

Na deze beats was het tijd om de lachspieren te laten werken. Meerdere buutreedners betraden het podium, zo ook het duo van eigen bodem: Tafel 11. Als postbodes bespraken zij hun werk en wat ze hier allemaal meemaken. Ook namen ze natuurlijk prinses Metwaldus op hak. Maar wie pas echt Metwaldus en adjudante op de hak namen was uiteraard de Jubileumprins van het Jeugdcarnaval. Na de felicitaties van CV de Timp en zustervereniging de Foekepot, mochten de jeugdprins, adjudant en hun dansmarietjes het podium betreden. Met hun knallende nummer: Steak den maor in de tes bleef het een groot feest in de zaal. 

Benoemswaardig: De jeugd gaf Prinses Metwaldus, adjudante en raad van 11 de opdracht om d’r echt lak an te hebben. Ze moesten hun nagels lakken in de groene kleur van de nagellak. Mocht dat lukken, dan zou de jeugd 11 euro doneren aan Stichting Semmy (Lak aan Tijn). En dit idee werd binnen de Metworst overgenomen. De gehele Metworst lakte de nagels en gaven een vrije gift hiervoor. Ook in de pauze lakten de vrouwen van de raad van elf de nagels van bezoekers. In totaal konden we het bijzonder mooie bedrag van 206 euro overhandigen aan de Jeugdcarnaval en dus aan Stichting Semmy (Lak aan Tijn). 

Na de pauze werd alles meteen op scherp gesteld als de Raad van Elf met hun act letterlijk door een muur stormde en een indrukwekkende haka lieten zien. Na dit stormachtige optreden was het weer tijd om de lachspieren weer flink aan het werk te zetten. Ook dansten de Red White Dynamite de sterren van het podium. Bij deze vrije dans liep het BPM aardig op met onder andere nummers van Safri Duo. Ook deze dans werd met een staande ovatie ontvangen! En terecht, een prachtige dans was het!

Aan het eind van de avond zorgden Letitia en Babet was een knallende finale. Met klassieke carnavals hits als Cowboys en Indianen, Schatje mag ik je foto en Hutje op de hei werden de pronkzittingen afsloten en de afterparty ’s geopend. Op vrijdag zorgde DJ Jari voor fantastisch feest en op zaterdag gingen we met DJ Vakman Johnny door tot in de late uurtjes. aaaa

We kijken terug op een geweldig weekend en kijken nu al uit naar het volgende weekend. Op zaterdagavond vieren we feest in een uitverkocht Molentje op de grandioze feestavond met Q5 New Style, op zondag gaan we na de optocht met heel Zillewold gezellig napraten met de Perfect Showband op het podium en op maandag doen we dat nog eens dunnetjes over en komt als knapper op de vuurpijl Het Feestteam ook nog even langs! Meer weten en op de hoogte blijven? Volg ons op facebook, Instagram, twitter en Youtube.

Ron Berendsen (film) en Iris Epping (foto’s) hebben er voor gezorgd dat iedereen nog even kan terug genieten van deze gedenkwaardige avonden.

Bekijk op ons Youtube-kanaal alle act, dansen en nog veel meer terug
Klik hier voor de foto’s van de vrijdagavond
Klik hier voor de foto’s van de zaterdagavond
Klik hier voor de foto’s van de afterparty van vrijdag
Klik hier voor de foto’s van de afterparty van zaterdag