CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

#TVOH

fallback image post metworst

Mannenavond. Dat was een gezellige avond aan de bar als mannen onder elkaar. Biertje, sigaartje en lekker dom lul’n over vrouwen, voetballen en auto’s.

Mannenavond

Mannenavond. Dat was een gezellige avond aan de bar als mannen onder elkaar. Biertje, sigaartje en lekker dom lul’n over vrouwen, voetballen en auto’s. Meer ingrediënten had je niet nodig. Het was hilariteit ten top, vaak eindigend diep in de nacht.

Een mannenavond stelt tegenwoordig niet veel meer voor. De mannen blijven tot kwart over 8, betalen dan snel en haasten zich naar huis want niemand wil iets missen van The Voice Of Holland (THOV). Dit geesteskind van John, botox, de Mol is pure volksverlakkerij. Een reclamespot van meer dan anderhalf uur met daarin hooguit een derde deel muziek.

De eerste ronde met omdraaiende stoelen en het feit dat een vakjury, bestaande uit een kabouterachtige stand-up comedian , een failliete en altijd weemoedig kijkende ex soundmix zanger, een per trein reizende 2- eiigge tweeling en een moederkloek die ooit een tieneridool was, zorgen voor het wedstrijd element door de kandidaten in eerste instantie puur op de stem te beoordelen. Maar zodra de jury, coach gaat worden van de kandidaten en schrikt van het hoofd en lichaam van dat hij of zij heeft gezien, worden de kandidaten van hun persoonlijkheden beroofd en ge-restyld door mode- en opmaaknichten. Is de coach dan nog niet tevreden dan laat hij je “battelen” tegen het beste en mooiste meisje of jongen.

De presentatie van het vrouwelijke deel is in handen is van een uitgebluste vrouw die net een jaar extreem afvallen (obesitas) achter de rug heeft. Het mannelijke deel is in handen van de ideale schoonzoon. Deze 162 cm lange persoon is poeslief op tv, maar schijnt het ontbijt weg te spoelen met wodka en maakt ’s avonds iets te vaak het X-Factor teken met zijn armen bij zijn geliefden.

14 miljoen mensen kijken niet en toch praat iedereen erover of heeft er op zijn minst een mening over. Vreemd. Mijn gedachten dwalen af, af naar onze eigen zangers waarover ook altijd iedereen praat en een mening heeft. Het succesvolle zangduo Makkie veur Ruud. Een glimlach verschijnt om mijn mond. Als één of beide heren van dit legendarisch carnavalsduo toch eens mee zou doen aan TVOH. Zou er dan een stoel omdraaien…..?

A. In de Hoek