CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Toilet Unit

fallback image post metworst

Crisis of geen crisis. De zaterdagavond editie van het carnaval was compleet uitverkocht.

Crisis of geen crisis. De zaterdagavond editie van het carnaval was compleet uitverkocht. Doordat binnen elk beschikbare ruimte werd gebruikt, het podium van de band blokkeerde zelfs de toiletingang, had de organisatie gezorgd voor een grote 20-delige mobiele toiletunit. Mogelijk gebrek aan ervaring met dit soort toiletten zorgde ervoor dat een bestuurslid met een zwart pak, rode bodywarmer en een steek de gehele avond in de weer was met de prinselijke scepter en een dompelpomp om de afvoer van de toiletten open te houden. Het lag niet aan deze persoon, die al snel de bijnaam GJ Dompelpomp kreeg, dat ik een hekel heb gekregen aan dit soort toiletten. Het is vooral een gebrek aan privacy tijdens de Grote Boodschap waar ik schoon genoeg van heb.

Ik was erin geslaagd mijn Grote Boodschap op te houden tot het einde van het feest. Vlak voordat het café dicht ging haalde ik bij de barman voor de zekerheid een verse volle toiletrol. Iets wat gênant liep ik met de rol onder de arm naar de mobiele toiletunit en nam plaats op één van de toiletpotten. Vlak voor het moment suprême piepte de toilet-deur naast me. Achter het, van boven en onder open, dunne triplex tussenschotje nam iemand plaats die duidelijk te diep in en glaasje had gekeken en nergens mee zat. Met luidruchtig gekreun en gesteun ledigde deze persoon zijn darmen. Ik hield mijn adem in en mijn neus dicht. De persoon trok zijn broek op, rochelde zijn keel, spuugde, spoelde door en vertrok. Gelukkig.

Net als ik weer spanning op mijn onderbuik wilde zetten piept de deur naast me opnieuw. Ik ontspande mijn onderbuik weer en hoorde een nieuwe toiletbuur zich installeren. Daarna bleef het stil. Na een minuut of wat kuchte ik maar eens. Het bleef stil. Ik vermoedde dat deze persoon uit hetzelfde hout was gesneden als ik. Dat kon een lang nacht worden… Na elf minuten zwijgen hield ik het voor gezien en verlaat het toilet, met krampen in mijn darmen. Op zoek naar de uitgang hoorde ik mijn toiletbuur doortrekken. Potverdorie… Het is “un joar as gin ander”.

A. In de Hoek