CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugblik op twee avonden pronkzitting

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben ruim 500 mensen genoten van de twee pronkzittingen…

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben ruim 500 mensen genoten van de twee pronkzittingen. Vanaf de startpagina is er een fotocompilatie van de twee avonden te bezichtigen. Op deze pagina een korte terugblik op de twee avonden…

De aftrap van deze avond was direct verassend: het bestuur van de vereniging heette de mensen al zingend van harte welkom. Hier en daar kan aan de zangtalenten van deze mensen nog wel wat verbeterd worden, maar met het enthousiasme waarmee zij onthaald werden, was de stemming voor de avond gezet.

Vervolgens werd de Keulse entree voortgezet en stonden er in een mum van tijd 44 personen op het podium, Prins en Adjudant, Raad van Elf en Dansgarde werden muzikaal begeleid door de Kroezenhøkers richting podium. Éénmaal op het podium aangekomen werd de proclamatie voorgelezen. Hierin beloofden Prins Metwaldus de 43ste, Gerrit Vossers, en Adjudant André Tangelder er een prachtig en vooral gezellig carnaval van te maken. Daarbij zal het weer als een rood-witte draad door de karnaval gaan en dat zij dit jaar het weer maken tijdens de karnaval en niet de weergoden. Dit alles onder het motto: “Ut mot weer goed gaon!”

Na de proclamatie betraden de dames van de Dansgarde voor het eerst het podium in hun nieuwe garde outfit. In de prachtige nieuwe rood-witte pakjes showden ze hun lenigheid met de gardedans. Hierna waren de buutoptreden aan de beurt en zorgden “Potver3” voor vele hilarische momenten met het bejaardenaerobic. “Wi’j Weer”, met o.a. de vrouwen van Prins en Adjudant in de gelederen, hielden een kroegenpraat met daarin dorpspolitiek. Deze dames vertelden op geheel eigen wijze de laatste roddels over de leden van het Bestuur en de Prins en Adjudant, terwijl ze de kroeg aan het schoonmaken waren. De tonprater Alieblabla kreeg met een perfecte buut de zaal op de hand. Met een perfecte act en een gezonde dosis humor kreeg deze tonprater de lachers op de hand.

Hierna ging het programma verder met de hoogheden van de gastverenigingen waaraan de jeugdprins en adjudant en zijn gevolg en de hoogheden van zustervereniging de Foekepot acte de présence gaven dit alles gevolgd door een vrije dans van de dansgarde van de jeugd.

Na de pauze hadden de leden van de Raad van Elf onder de naam: “Wéérgaloos” een muzikale rondgang door het jaar, waarbij uiteraard het weer een prominente plaats innam. De dansgarde trad ook nog eens op met een spectaculaire vrije dans, waarbij er sprake was van een perfecte combinatie van dans, licht en geluid.

Hierna was het de beurt aan een Kroezenhoeker. Na een jaar afwezigheid zette hij de zaal weer in vuur en vlam met zijn ode aan de Gelderse Grond. Hij wisselde humor af met zang met een serieuze ondertoon. Ook bij deze Kroezenhoeker stond, hoe kan het ook anders met 2 weerboeren als Prins en Adjudant, het weer centraal. Diverse bekende nationale weermannen passeerden de revue. Na deze buut kwam oud-voorzitter Wim Veenhuizen het podium op met een hommage aan Zillewold met het liedje “Tijdloos”.

Als klapper op de avond stond het duo “Makkie veur Ruud” op de bühne. Deze twee heren, die dit jaar voor de vijfde keer in successie een plaat opnamen, brachten de zaal geheel in extase. Voor de feestmedley en hun nummers als "I-j kunt mien" en het nieuwste nummer "Kort Lontje" ging de zaal geheel plat. De zaal zong enthousiast mee en zelfs de polonaise werd spontaan ingezet op de hits wie de heren ten gehore brachten.

Zo kwam er een prachtig slot aan een schitterende avond vol dans, cabaret en muziek. De Metworst kan tevreden terugkijken op twee avonden pronkzitting. Wil je ook bij De Metworst komen genieten van het komende carnaval, dan kun je aanstaande zaterdag Hike op het podium zien staan. En zondag is het tijd voor een eeuwenoude Metworsttraditie: Familiecarnaval; feesten van jong tot oud met ook dit jaar weer muziek van Party Trio Active. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht en staat de Moes met Worst weer klaar!