CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steek aan de Teek Oplage 8

Toen wij deze Steek vroegen: “Woar bu'j van?”, antwoordde hij heel nuchter: “Ach, ik bun de man van Ingrid Heister en verder niemand den mien kent.”. Daar gaan we dus nu verandering in brengen! 

Toen wij deze Steek vroegen: “Woar bu'j van?”, antwoordde hij heel nuchter: “Ach, ik bun de man van Ingrid Heister en verder niemand den mien kent.”. Daar gaan we dus nu verandering in brengen! Want sommige van jullie zullen hem wellicht wel kunnen als de adjudant van Bart Holthausen. Alleen had hij toen de tijd maar een bijrol en gunnen wij hem deze week de hoofdrol! 
   

Dames en heren, bij deze dus de man van Ingrid Heister van de Berkenlaan: René Roordink! René komt van oorsprong uit Gaanderen, ook wel bekend als Bultendarp, waar ze vroeger ook drie carnavalsverenigingen hadden. Helaas vielen deze één voor één weg en moest René wel immigreren naar Silvolde. Daar had René wederom de keuze uit drie mooie carnavalsverenigingen en na lang overleg is het uiteindelijk toch CV de Metworst geworden!

René is dus al eens adjudant geweest in het jaar 2009. Toen we hem vroegen hoe dit zo gelopen was, kwam de aap uut de mouw. “Het begon allemoal op een mooie moandagmiddag tijdens de Zillewoldse Kermis. Toen René noar de pot liep, kommen doar inens twee van die vremde kearls aanlopen. Of René wel een keer op de wagen wilde staan? Rare vroag… Toen hij weer terug noar de tap liep stonden de kearls d’r nog steeds. Ze keken zo zielig noar René dat hij moar ‘Joah’ het gezegd.” En bij deze wil René Ibe en Jos nogmaals bedanken dat ze hem hebben gevraagd als adjudant van Metwaldus de 46e. Ondertussen zit hij al weer 1825 dagen bij de Raad van elf, een lustrum dus!

Door de weeks crost René het hele land door. Dit moet ook wel, want onder de 1000 airmilespunten die hij krijgt bij het tanken hoeft hij niet thuis te komen van Ingrid. Maar in het weekend zit deze Steek sinds kort op dans- en zangles. Dit allemaal ter voorbereiding op de optredens met de Raad van elf tijdens de Pronkzittingen. Wilt u hier een voorproefje van? Bekijk dan René zijn talent alvast in ‘Steek over water’: https://www.youtube.com/watch?v=FAtSmwrUzAU en let u dan dus vooral op de man in de rode badjas!