CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steek aan de Teek Item 4

Na een druk weekend van oliebollen bakken hebben we toch nog een Steek bereid gevonden om zich  voor te willen stellen deze week!

Na een druk weekend van oliebollen bakken hebben we toch nog een Steek bereid gevonden om zich  voor te willen stellen deze week. De vierde Steek aan de teek heeft in zijn Metworst carrière een aantal up’s en down’s mee gemaakt voor hij op de plek kwam waar hij nu is. Hij begon namelijk als toneelmeester achter de schermen tijdens de Prinsenpresentatie en Pronkzittingen. Daarna heeft deze Steek een carrièreswitch gemaakt en kwam hij vol in de spotlights als adjudant van Peter Arentz in het jubileumjaar. Na dat gloriejaar is hij toch weer iets in de rangorde gezakt toen hij gevraagd werd om bij de Raad van elf te komen. 
   

Graag presenteren wij u: Os van de Kloppert! Oftewel; Bas Roes! Bas zit nu zo'n 8 jaar bij de Raad van elf, maar is al wel langer bekend in karnaval-vierend Zillewold. We kennen hem namelijk ook in een geel-paarse outfit. Toen liep hij nog, samen met zijn vriendinnetje Anouk Tangelder, mee als Rooie Vogels in de optocht. Nu is hij gelukkig getrouwd met deze Anouk. Ook Anouk heeft, naast de geel-paarse invloeden, een erg groot rood-wit hart. Zij heeft zich namelijk een heel aantal jaren intensief bezig gehouden met de dansgardes van de Metworst en zorgde hiermee voor mooie optredens en goede begeleiding. Samen met hun dochter Tess, ook wel bekend als een van de Mini- Marietjes, is dit gezin écht Metworst-minded! 

Als vader van dit rood-witte gezin verdient Bas braaf de kost als timmerman bij Klaassen. Laten we daarom maar niet te veel uitwijden over wat Bas vroeger wilde worden, namelijk pooier?! De enige gekke uitspattingen die hij tegenwoordig nog maakt zijn met de optredens van de Raad van elf tijdens de Pronkzittingen. Dit vind hij toch altijd wel een van de hoogtepunten tijdens het karnavalsseizoen. Bekijk daarom allemaal nog even een van zijn glansrollen in de act van '3 voor 11'  via YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=_FbUiY0IN_s!