CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steek aan de Teek Nummer 10

Nadat deze man al eerder is gehuldigd als ‘Veer van de week’,  is hij nu: ‘Steek van de week’! 
Nadat deze man al eerder is gehuldigd als ‘Veer van de week’,  is hij nu: ‘Steek van de week’! Vlak voordat deze Steek naar Het Onland wilde vertrekken om daar de Metworst te vertegenwoordigen tijdens de Pronkzitting van CV de Bultendarpers, ging de bel. WIe zou dat zijn op dit tijdstip?! En daar stonden Bizzy & Dizzy op de stoep. Onze Steek staat nooit op de voorgrond, maar is wel een hele actieve vrijwilliger binnen carnaval-vierend Zillewold, die voor alles en iedereen open staat. Zo doet hij niet alleen veel voor de Metworst, maar staat ook altijd klaar voor de Jeugdcarnaval. Dik verdient dus die veer! Maar wie is deze man? 
  
 
Deze man is een van de weinigen in Silvolde die kan zeggen dat hij de zoon is van de melkboer en waarbij het dan ook nog de waarheid is! Onze Steek van de week: Jurgen ten Have! Jurgen komt uit een erg rood-witte familie. Zijn opa was namelijk een van de oprichters van de Metworst en daarna is zijn vader Hennie ten Have nog prins geweest in 1973. Zelf nam Jurgen het stokje zijn vader in 2005 over, toen ook hij prins mocht zijn bij CV de Metworst. Van het een kwam het ander en zo zit Jurgens alweer 9 jaar bij de gezelligste raad van Zillewold!

 

In het dagelijks leven is hij teamleider bij Nijman-Arentsen in Varsseveld en woont hij met zijn gezin aan de Boterweg in Silvolde. Zijn lieve vrouw Yvette en kinderen Jari en Evi zijn ook opgegroeid met het carnavals-bloed in hun aderen. Zo zet Yvette zich in voor carnaval-vierend Silvolde door bijvoorbeeld netjes op alle jassen van de feestende jongeren te letten bij het Molentje op de zaterdagavond. En Jari en Evi zie je ook regelmatig rond lopen tijdens de carnaval, het zij bij de Jeugdcarnaval of bij de Metworst. 

Het mooiste tijdens de carnaval vindt Jurgen toch wel het feest op de wagen met de optocht. Maar daarnaast barsten eigenlijk alle activiteiten die er ondernomen worden bij de Metworst wel van de gezelligheid. Van het podium opbouwen tot het podium weer afbreken (iets waar Jurgen zich ook weer belangeloos de volle 100% voor inzet), onder het genot van een biertje is alles gezellig met de jongens van de Raad van 11. Deze Steek noemt de Metworst een super warme vereniging, een vereniging om trots op te zijn! En hij is blij dat hij hier onderdeel van mag zijn. Alaaf!