CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spetterend CarnavAlaaFeest

fallback image post metworst

Zondag 15 januari vond het zoveelste CarnavAlaaFeest plaats. Het Centrum was weer lekker gevuld voor een gezellige middag.

Zondag 15 januari vond het zoveelste CarnavAlaaFeest plaats. Het Centrum was weer lekker gevuld voor een gezellige middag. En een gezellige middag dat werd het. Onder de bezielende leiding van Remco van Aken, die de middag presenteerde, kwamen diverse Zillewoldse karnavalszaken aan bod.

Jeugdprins Jari en adjudant Diede openden de middag met een politiek getinte speech. Zij vergeleken de steek met het gedragen hoofddoekje van de koningin. De steek bleek de onderdrukking van de vrouw eveneens te symboliseren.

Hierna werd Paula Teunter aan het grote publiek voorgesteld als de nieuwe mediatycoon van dit dorp. Zij is namelijk de opvolgster van Ton Sanders als voorzitster van de Vastelaovendpos. Ze onderging een zwaar interview waarbij ze elke vraag waarheidgetrouw beantwoordde. Zo weet Zillewold inmiddels dat haar meest romantische moment het huwelijksaanzoek van haar man Johan is. Dit deed hij niet op zijn knieën, maar op zijn fiets.

De dansmarietjes van de jeugd presenteerden hun gardedans aan het grote publiek. Gezien de reacties uit het publiek is dit veelbelovend voor de komende jeugdprinsenmiddag op 5 februari.

Prins Metwaldus, Prins Silvius en hun adjudanten stelden zich gezamenlijk voor aan diegene die hun nog niet kennen. De rood-witte hoogheden stelden de rood-blauwe voor. En de rood-blauwe hoogheden stelden de rood-witte voor. Hieruit bleek dat de onderlinge sfeer tussen deze heren uniek te noemen is.

Lot Gries en Pien Schuurman lieten een fantastische dans zien op het nummer Heartbeat. Een juiste keuze, want deze meiden lieten alle harten harder kloppen. Enkele hartpatiënten grepen reeds naar hun medicijnen.

Namens de optochtcommissie mocht Ruud Gries nog enkele wijzigingen bekend maken. Zo zal er onder andere een heus podium op de Markt verschijnen waar de huldiging plaats zal vinden. De muziek in de optocht zou op sommige wagens wat zachter mogen. Daarentegen werkt het jeugdcarnaval achter de schermen aan het versterken van het geluid op hun eigen wagen…

Een film gemaakt door Bob de Bouwer en Wally Venhorst liet zien dat Zillewold toch echt heel gastvrij is. In een eerder artikel op deze site is hier meer over te lezen. Dat er een eigen artikel gewijd is aan iets waar de ceremoniemeester van De Foekepot aan meewerkt, bevestigt nogmaals de gastvrijheid van De Metworst.

Als ludiek programma onderdeel werd er een bingo gehouden. Het hele café deed fanatiek mee, zonder dat men wist wat de prijzen waren. De belangrijkste regel van deze bingo was dat er eigenlijk geen regels waren.
Toen eenmaal de winnaars bekend waren, werd de prijs onthuld: Men mag een team vrijwilligers samenstellen om de Markt te versieren en de banieren op te hangen.

De hele middag werd muzikaal gearrangeerd door spetterende optredens van The Big Litte Mill Band. Deze als jeugdcarnavalband begonnen formatie weet van elk nummer een feest te maken. En een feest dat was het inderdaad. De Opbloasband sloot de middag af, die langzaam overging naar de late avonduurtjes…