CV de Metworst

Search
Close this search box.

Spectaculair afscheid Prins Peter en adjudanten Bas en Gerwin

fallback image post metworst
Op spectaculaire wijze hebben Prins Metwaldus de 45ste en zijn adjudanten afscheid genomen…

Op spectaculaire wijze hebben Prins Metwaldus de 45ste en zijn adjudanten afscheid genomen genomen van hun regeringsjaar. Nadat Prins Peter en zijn gevolg nog eenmaal in vol ornaat, inclusief biervat en onder begeleiding van hun herkenningsmelodie "wat zullen we drinken", hun intocht hadden genomen, nam voorzitter Ibe Bongers het woord. Hij bedankte Prins Peter en zijn adjudanten Bas en Gerwin voor hun unieke manier van presenteren en vertegenwoordigen van De Metworst tijdens het afgelopen jubileumjaar.
Op zijn beurt bedankte Peter als eerste zijn adjundanten Bas en Gerwin. Hij schetste hun beiden als DE perfecte adjudanten, waarmee hij een grandioos en prachig jublileumjaar heeft mogen meemaken. Hij heeft veel met ze meegemaakt en vooral ook veel gelachen. Tevens bedankte hij, inmiddels met brok in de keel, ALLE Metworsten voor een prachtig jaar en heeft het vooral een hele eer gevonden dat hij dit speciale jubileumjaar als jubileumprins mocht meemaken.

Nog eenmaal een grootse binnenkomst...

Voorzitter Ibe spreek lovende woorden...

Bas en Gerwin bedankten ook iedereen voor het op deze wijze mogen meemaken van dit grandioze feestjaar. Gerwin haalde ook nog even mede-uitbater van ’t Molentje Ed Eickhof naar voren om hem speciaal te bedanken daar Ed regelmatig een stapje extra moest zetten als Gerwin als adjudant in functie was. Een fraaie bos bloemen en een fles stro-rum van het huismerk waren zijn deel.
Van voorzitter Ibe kreeg het drietal in plaats van de traditionele Metworstboom voor in de tuin, een plaquette aangeboden welke onder een 44-jarig jubileum herdenkingsboom geplaatst zal worden. Deze zal uiteraard een plek krijgen bij de Metworstresidentie ’t Molentje.

Hierna kwam dan het afscheidsnummer van Peter, Bas en Gerwin. Zij kwamen op als de 3 Toppers (kleding gemaakt door Truus Helming).
Zij hadden een film gemaakt waarbij onder diverse aan elkaar gemixte muzieknummers in chronologische volgorde foto’s werden vertoond van alles wat zij het afgelopen jaar hadden meegemaakt. Tevens zongen zij alle nummers live mee: van "Let me entertain you" (Robbie Williams)
via "Ave Maria" (speciale kerkdienst) tot "Het laatste rondje" van Rudi Carell. De heren haalden nog eenmaal alles uit de kast en uiteraard stond humor weer hoog in het vaandel. Tijdens het laatste nummer liepen de emoties nog hoog op en er werd veelvuldig gebruik gemaakt van de
in ruime mate door de dansmarietjes uitgedeelde tissues.
Het was een waardig afscheid van deze 3 Toppers van het afgelopen jubileumjaar.

Prins Peter bedankt alle Metworsten voor het subliem mooie jubileumjaar...

Ook Edje wordt door P&A nog even in het zonnetje gezet...

Prins Peter legt officieel voor de laatste keer het officiele pak af...

De 3 Toppers halen nog eenmaal alles uit de kast...

Bas knuffelt nog even met Wim...