CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sjoerd Sprenkelder wint de potstootavond

Vrijdag 29 december vond de jaarlijkse potstootavond weer plaats. X-waldus en bestuurslid Sjoer Sprenkelder ging er met de hoofdprijs vandoor!

Vrijdag 29 december jl. was het dan weer zover. Het jaarlijkse potstootavondje in onze eigen residentie Café en Zalencentrum ’t Molentje.

Dit jaar deden er maar liefst 33 mensen mee met het potstoten en waren er velen anderen aanwezig die gezellig een kijkje kwamen nemen. Alle deelnemers haden traditiegetrouw een prijsje meegenomen. Helaas was de titelverdediger Wiebe Keulen niet aanwezig, dus was er aan het eind van de avond automatisch een nieuwe potstootkoning bij de Metworst. Maar wie dit zal zijn, zal blijken na een paar uur spannende competitie.

In totaal werden er ook dit jaar twee rondes gespeeld. De eerste stoot werd natuurlijk verricht door Metwaldus de 55e Anouk Roes. Dat het niveau hoog was, werd al snel duidelijk. Waar normaal de eerste aantal afvallers direct erg groot was, bleef de groep die raakte lang erg groot. Onmogelijke ballen werd op miraculeuze wijze toch geraakt. Een enkeling kreeg het zo hoog in zijn bol en dacht de ballen wel met effect te kunnen spelen. Na een goed aantal biertjes? Dat was toch iets te hoog ingeschat. Met een aantal lachwekkende ketsers als gevolg. De eerste ronde eindigde in een spannende strijd tussen Mike, Sander en Richard. Lang speelden deze drie voor de eerste overwinning. Uiteindelijk wist Richard Bongers te winst naar zich toe te trekken en als eerste een prijs te kiezen. Gefeliciteerd Richard.

   
 

De tweede ronde was uiteraard de ronde! De moeilijkheid werd opgeschroefd en met een beetje drank in de man/vrouw ging deze ronde een stuk sneller. Onder de goede begeleiding van scheidsrechter Jurgen ten Have viel de een na de ander al snel af. De finale ging dit jaar tussen 5 spelers die lang in het spel bleven en werd eindelijk op enkelke millimeters beslist. Op de vijfde plek eindigde Raad van Elf lid Sido Hegman, op de vierde plek de winnaar van de eerste ronde Richard Bongers, op de derde plek eindigde onze voorzitter Sander Klomberg en op de tweede plek eindigde Spönske Maarten Mulder die de rode bal op een haar na mistte, waardoor Metwaldus de 52e en bestuurslid Sjoerd Sprenkelder er met de winst vandoor ging. Het ‘Metworst’servies ontbrak nog, maar deze wordt uiteraard op een later moment bij Sjoerd afgeleverd. 

Hopelijk heeft Sjoerd een beetje plek voor dit servies in zijn 'huisje', maar daar weten hij en Annelies vast wel een prachtig plek voor te vinden. Gefeliciteerd Sjoerd. De Metworst heeft al laten doorschemeren volgende jaar een nieuwe hoofdprijs in het leven te roepen. Wat dit zal zijn? Dat zien we volgende jaar!

Al met al kunnen we weer terug kijken op een fantastische, en belangrijker nog, zeer gezellige avond.Voor meer foto's van deze avond. Klik hier!