CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sjoerd Sprenkelder is Metwaldus de 52e!

Sjoerd Sprenkelder is Metwaldus de 52ste

De Metworst heeft een nieuwe hoogheid! Sjoerd Sprenkelder is Metwaldus de 52e!
 
In een bomvolle zaal werd na een gevarieerd voorprogramma de nieuwbakken prins voorgesteld. Maar eerst echter stond de avond in het teken van vertier. Het in grote getale gekomen publiek werd getrakteerd op buut en dans waarbij de lachspieren weer eens konden worden losgemaakt als voorproefje op het aanstaand karnavalsseizoen.
 
In het programma dit jaar opgenomen waren oa de artiesten van potverdrie. Terug van weggeweest staken zij niet de draak met de maatschappelijke discussie over zwarte piet maar vroegen aandacht voor hun eigen zaak, namelijk de discriminatie van de tuinkabouter. In een smaakvolle film werd het publiek getracteerd waarbij diverse locaties in Zillewold te revue passeerden
 
Ook werd op deze avond afscheid genomen van Prins Metwaldus de 51e, Sander Klomberg en zijn adjudant Arjan Gregoor. Zij keken deze avond even terug op hun belevenissen. En dat waren er wat, getuige de speech die Metwaldus nog even over zijn onderdanen losliet. Ook het bestuur blikte kort terug en stelde vast dat ook zij er in het afgelopen karnavalsjaar aan verslingerd waren. Beide inmiddels ex-hoogheden werden na de afscheidsceremonie toegelaten tot X-waldus waarvoor voorzitter Peter Arentz ook hier de ceremoniële zaken over de ex hoogheden liet gaan. 

Ook de dankwoordjes ontbraken deze avond niet. Verschillende actieve leden werden op deze avond in het zonnetje gezet voor wat zij afgelopen seizoen voor de vereniging hebben betekend. Daarbij sprongen o.a. de begeleiding van de dansmarietjes uit het oog. Ook was er ruimte voor aandacht voor de markante figuren die het Zillewoldse karnaval glans hebben gegeven maar nu niet meer onder ons zijn. Met name werden Jan Reesink en Gerald Raben genoemd. De laatste was naast o.a. bestuurslid ook Prins  van CV de Metworst
 
Daarna was het tijd om de spanning op te voeren en de Pronkenpresentatie echt te laten beginnen met de hoofdact van deze avond. De bekendmaking van Prins Metwaldus de 52e. Daarvoor werd het publiek meegenomen naar het alom gezellige "Vrijthof" alwaar Andre Rieu met een paar gastartiesten de mensen meenam in zijn muziekwereld. Andre trok van leer en bracht een paar sfeervolle liederen op de planken. Het aanwezige publiek deinde er lustig op los
Tot slot van deze prima presentatie openden de deuren zich voor Metwaldus de 52e!. Niemand minder dan Sjoerd Sprenkelder was de verassende nieuwe Prins. Direct werd duidelijk dat de Prins zijn broer en zus als adjudant had omarmt. Een heuse familieaangelegenheid dus die warm werd verwelkomt door de aanwezigen in de zaal.

Vader en moeder Sprenkelder die aanwezig waren in de zaal konden hun ogen niet geloven. Hun kroost als hoogheden bij de Metworst!

 
Na enkele toespraken van onder meer de jeugdprins Ramon en zijn adjudant Ben, kon het feliciteren beginnen en kon er nog worden nagekletst en gesproken over de avond die zich in een sfeervolle residentie had voltrokken.