CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Silvius roept hulp in van rood-wit

fallback image post metworst

We schrijven 27 januari 2008. Locatie: Markt Silvolde. In het middelpunt Prins Silvius 49ste roepende en zoekende naar hulp…

We schrijven 27 januari 2008. Locatie Markt Silvolde. In het middelpunt Prins Silvius 49ste roepende en zoekende naar hulp. Op deze dag namelijk werd bij de hoogheden van zustervereniging de Foekepot de, bij enkelen in Zillewold bekende vlaggenparade gehouden. Inhoudende dat de woning van Prins en Adjudant worden voorzien van de nodige vlaggen en toebehoren.

Zoals een goed Prins het zich betaamd ontvangt hij zijn gasten tijdens het ophangen van de versierselen en zo geschiedde.

Dit jaar was Prins Silvius ten einde raad. Silvius zocht hulp voor het inrichten en versieren van het onderkomen alwaar zijn gasten Prinselijk zouden vertoeven.


Rood-witte ballonnen sierden de groene tent …


Silvius de 49ste in zijn nopjes met de versieringen…

In zijn zoektocht naar onderdanen die dit klusje konden klaren bleek de Prins roepende te zijn in een woestijn. Hij vondt niemand om te helpen. Ten einde raad pakte hij zelf de ladder en wist ook nog twee personen van Karnavalsvereniging de Metworst te strikken.

Geheel in roodwitte stijl werd door de personen in kwestie de tent van nabij de woning van de Prins voorzien van, jawel, de rood-witte jubileumballonnen. Navraag van de redactie bij de Minister van Informatie leerde dat hij ter versiering graag een aantal van deze majestueuze ballonnen beschikbaar had gesteld.

De redactie informeerde uit voorzorg even verder want het onderkomen dat Prins Silvius had laten neerzetten had toch wel een verdacht bekende kleur. Uit de zoektocht naar deze informatie bleek het comitee jeugdcarnaval Zillewold ook een handje te hebben gehad in deze. Zij regelden voor de ten einde raad zijnde Prins Silvius een groene tent zodat de Prins uiteindelijk toch zijn gasten kon ontvangen.