CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sfeervolle opening Pronkzitting – vrijdageditie –

fallback image post metworst

De kop is d’r af Un joar as gin ander!

Een prima start in "een joar as gin ander"! Deze zin ging zeker op voor de aftrap van het karnaval dat de komende weken zal gaan losbarsten bij de Metworst.

Uiteraard ligt de start natuurlijk al in een eerder moment maar met de opening van de zittingsavonden, te beginnen met de vrijdagavond zitting, is het karnaval nu echt begonnen.

Sfeervol, een lach en een traan van vreugde, meezingers, dans, buut en overstrekte (lach)spieren, al deze combinaties


waren op de vrijdagavond zitting van toepassing. Een al even spectaculaire opening van de zittingsavond werd ook dito afgesloten. En in de tussenliggend tijdsbestek diegene die een kaart hadden bemachtigd genieten van een prima programma dat hen op deze avond werd voorgeschoteld.

De opening was uiteraard voor het bestuur, dansgarde en uiteraard de hoofdrolspelers van deze karnaval, Prins Metwaldus de 49ste en zijn gevolg. In een setting die het verhaal weerspiegelde van het ontstaan van de aarde tot het huidig karnavalsjaar acteerden de bestuursleden ieder in een prima outfit het verhaal dat werd verteld door een "Zillewoldse" getuige.


 

Daarna was het de beurt aan de entree van Metwaldus de 49ste en zijn gevolg. Zij refereerden aan enkele plezierige gebeurtenissen in het verleden maar refereerden even aan het feit dat die dit jaar ruim worden overtroffen in "het joar as gin ander". Voor Metwaldus de 49ste en zijn adjudant wasd het ook de avond waarin zij hun proclamatie aan het publiek ten gehore brachten. In 11 statements werden de huisregels voor het komend karnaval helder uiteengezet.

Onder luid applaus werd de opening van de avond gevolgd door een prima optreden van de eigen dansgarde. De meiden waren super in vorm deze avond en het publiek kon hun lenigheid op podium gade slaan (zie foto hiernaast). De avond werd uiteraard ook ingevuld door enkele tonpraters die de lachspieren even danig onder vuur namen. Zo werden de plaatselijke hoofdrolspelers van dit jaar nog even op een humoristische wijze te kijk gezet.

Invulling aan het programma werd vervolgens gegeven door een optreden van 3 voor 11, een afvaardiging van de raaf van elf. Zij kregen met hun optreden waarin zij "zweefden" over de randen van het podium de handjes op elkaar. Een hilarisch schouwspel lag hieraan ten grondslag. Dat het optreden een zwaar beslag legde op de kuitspieren van de heren van 3 voor 11 bleek later. Zij gingen zo in hun optreden op dat helaas voor een van de heren, Patrick Kramer, de finale in het Slingeland Ziekenhuis eindigde alwaar een zeepslag werd geconstateerd.

Het programma werd echter onderbroken voor een bliksembezoek van Stadsprins Eric de 1e en zijn gevolg. Zij kwamen speciaal naar de Metworst om hier een onderscheiding te overhandigen aan Metworst-lid Marco Kraan. Uiteraard maakten zij van de gelegenheid gebruik om ook de hoogheden van de Metworst te onderscheiden.

Daarna was het de beurt aan de collega Prinsen en hen gevolg. Om beurten spraken zij allen de aanwezigen toe en uiteraard in het bijzonder Metwaldus de 49ste en zijn adjudant.

Hilarische woorden kwamen er ook dit jaar van de jeugdprins en adjudant. In hun speech staken zij de draak met de adjudant waarin met zijn voornaam (Toon) de toon werd gezet. De voordracht kreeg de lachers op haar hand.
Na de pauze was het de beurt aan de eigen band van de Metworst, de M-band. Zij zetten een prima optreden neer waarbij zij ook het publiek betrokken. Met een feestelijk repertoire kregen zij de sympathie op hun hand.

Een vervolg kreeg de avond met een optreden van BAM. In het optreden van dit viertal werd de draak gestoken met de bureaucratie maar ook het bekende "van het kastje naar de muur" werd op een ludieke wijze neergezet door dit viertal. Zij besloten hun act met de nodige muzikale inbreng.

Het programma werd vervolgens voortgezet met een optreden van de eigen dansgarde. In een vrije dans lieten zij nogmaals zien dat dansen als een dansgarde een vak apart is. Synchroon en op de maat van de muziek brachten zij de zaal in vervoering.
De avond werd vervolgens afgesloten met een buutact en een spectaculair optreden van het feestduo Makkie veur Ruud. Op de klanken van gezellige meezingers werd de zaal omgetoverd in een hossende en feestende menigte.

Om 11 over half één werd vervolgens het programma afgerond door nieuw bakken zittingspresident Robbie Nas die de avond soepel met diverse anecdotes en teksten aan elkaar wist de praten. De avond kon met recht betiteld worden als "un jaor as gin ander".

De karnaval gaat nu verder met nog meer leuke activiteiten in het verschiet. Benieuwd naar het programma van de Metworst? Klik dan hier!

Foto’s van deze avond zijn te bereiken via deze link