CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scepter Foekepot gevonden in asbak ’t centrum

fallback image post metworst
En dan dit, gevonden een scepter van….? Lees snel meer…

Vorige week dinsdagmorgen rond een uur of half tien belde Erik ter Voert met de mededeling dat hij een of ander carnavalsding gevonden had. Ik miste bij mijn weten niks (“en dacht bij mezelf Vaak bu’j te bang”) maar reed toch voor de zekerheid maar naar ’t centrum toe. Wat schetste mijn verbazing, in de asbak die middenin het rokershok lag tussen de peuken de Scepter van hoogheid Prins Silvius. In mijn eerste reactie zei ik dat het wel heel laat moest zijn geworden.

De scepter

Maar volgens Erik die zich inmiddels besefte dat hij de verkeerde prins opgebeld had, ging er ook al een ander gerucht rond. Er werd verteld dat er laat op de avond door de hoogheden die normaal niet roken, voor de grap een grote sigaar opgestoken werd. Het zal wel aan de drank gelegen hebben dat de heren op een bepaald moment het verschil niet meer zagen tussen de scepter en de sigaar. Toen viel bij mij ook het kwartje, ik kreeg namelijk eerder die dag al een telefoontje van Silvius. Eerst babbelden we even bij over het CarnavAlaaFeest, beiden vonden we het zeer geslaagd.

boavenanzicht van de scepter veuranzicht van de scepter
Silvius liet zo tussendoor wel merken dat het wel laat was geworden en dat hij er maandagmorgen nog wel iets last van had.. Wat moeten we doen om ‘m terug te krijgen? Een stilte volgde want ik wist natuurlijk niet waar hij op doelde. Ja zei Silvius desnoods komen we een dag bij de varkens helpen, als we ‘m maar terug hebben voor vrijdag want dan hebben we een officiële gelegenheid waarbij we de scepter nodig hebben.. Ik zei als laatste nog door de telefoon, tja “Vaak bu’j te bang moar ’t zal toch wel goed kommen..” Erik barstte in lachen uit toen ik hem dit vertelde, samen besloten we Silvius en zijn adjudant maar niet langer in spanning te laten. We hebben ‘m uit de asbak gehaald en veilig in de keuken van ’t Centrum neergelegd. Diezelfde avond nog heb ik Silvius persoonlijk op de hoogte gesteld van de vondst van Erik, vanzelfsprekend hij was erg blij! Zo zie je maar weer, “Vaak bu’j te bang maor ’t is toch allemaal goed gekommen”. De eerstvolgende keer drinken we d’r één op de goede afloop!