CV de Metworst

Search
Close this search box.

Rondje wagenbouwers

fallback image post metworst

Met nog een maandje te gaan voor de karnavalsoptocht zijn afgelopen zaterdag enkele bestuursleden getooid met een kratje Metworstbier …

Met nog een maandje te gaan voor de karnavalsoptocht zijn afgelopen zaterdag enkele bestuursleden getooid met een kratje Metworstbier eens ff gaan kijken hoe de vorderingen staan bij enkele wagens. Wat ze gezien hebben? Een bult kippengaas, frikadellen, bier, maar natuurlijk ook al de eerste vormen en technieken aan de wagens. Als eerste werd een bezoek gebracht aan de hofleverancier van De Metworst dit jaar: De Berkenlaan. Het was weer goed vertoeven in de keet bij Frans achter het huis. Er werd hier volop met behangplaksel en papier gewerkt. Sommigen waren iets te lang aan de praat en vergaten dat het plaksel ook gewoon kan opdrogen (A.T. te S. van de P.W.A. straat).

Alle details werden prijs gegeven. Dit jaar wordt er gewerkt met reisgidsen om als ondergrond te dienen (Willen ze misschien van het prijzengeld op vakantie??) en onder het genot van een heerlijk Metworstbiertje bij de warme kachel werden de technieken getoond. Daarna op de fiets door naar onze eigen Metworstbouwers. Doordat Metwaldus de 46ste en Frank ter Horst niet bij alle bouwwerkzaamheden aanwezig kunnen zijn, zegen we hier 2 nieuwe bouwers aan het werk: Gert Colenbrander en Frank Heister. Er werd op deze locatie nog volop “gebraoi’jen”: Stef kwam al direct naar ons toe met de overheerlijke frikadellen en bij de wagen waren ze aan het lassen.

Ook hier waren door het kippegaas heen de eerste contouren van een mooie praalwagen al zichtbaar. En hier ontwaakten we ook een trotste Metwaldus de 46ste , die zelf ook aan ’t braoi’jen was. Het werd al donker toen we nog ff snel naar Raad van Elf lid Jurgen togen om de wagen van “Drink met Mate(n)” te aanschouwen. Maar hier was waarschijnlijk deze middag al te veel aan de wagen gesnoven, want we troffen een lege werkplaats aan en volgens Jurgen was iedereen al alle kanten uit gestuiterd. Hij bood ons overigens nog wel heel gastvrij een biertje aan.