CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Receptie: olderwets gezellig

De Metworst is jarig! 44 jaar jong is de vereniging inmiddels. Een goede reden voor een geweldig feest, zaterdag 12 januari vond de receptie plaats.

De Metworst is jarig! 44 jaar jong is de vereniging inmiddels. Een goede reden voor een geweldig feest, zaterdag 12 januari vond de receptie plaats. In een bomvolle zaal ’t Molentje vond de receptie plaats. Na de binnenkomst van Prins en Adjudant en hun gevolg stonden diverse sprekers op het podium om De Metworst te feliciteren. Allen roemden de vereniging en haar zelfwerkzaamheid. Alleen zo kan er iets moois ontstaan. De ad-interim voorzitter van De Foekepot kwam met een heel stel leuke anekdotes uit het verleden en noemde De Metworst hun kleine zusje. Voorzitter Ibe Bongers pareerde dit door te stellen dat het zusje, inmiddels wel

Ere-voorzitter Wim Veenhuizen spreekt de zaal toe.

een hele mooie vrouw is geworden. Tijdens de receptie waar gezelligheid en terugblikken op 44 jaar De Metworst de boventoon voerden, werd de vereniging ook aangenaam verrast door enkele artiesten die in het verleden ooit al eens bij De Metworst op de bühne hebben gestaan. Zo traden o.a. Bremske en De Zwaogers weer als vanouds op. Deze laatste waren een complete verrassing, waarop het publiek in de zaal zeer enthousiast reageerde. Het leek wel alsof ze nooit weg waren geweest. Ook de beide dansgardes van De Metworst wisten het publiek te trakteren op enkele lenige hoogstandjes en het huisdweilorkest De Kroezenhøkers

voerde menigmaal de boventoon met gezellige deuntjes. Een ander hoogtepunt deze avond was het benoemen van de laatste 22 Prinsen tot Vorst. Dit gebeurde door Grootvorst (= de oudst levende prins) Jan Huls, zelf Prins geweest in 1966. Ook werd het jubileumlied live ten gehore gebracht, ondersteund met fotomateriaal uit 44 jaar De Metworst. Tot slot bood de voorzitter van de jubileumcommissie de vereniging nog een prachtcadeau aan. De hele Raad van Elf en de Prins en Adjudanten waren in het nieuw gestoken afgelopen jaar. De jubileumcommissie meende dit te moeten completeren met een nieuwe ketting voor zowel de Prins als de Adjudanten.

Na het officiële gedeelte traden de Zillewoldse Diva’s nog op en werd de receptie op een gemoedelijke manier afgesloten. Een uitgebreide terugblik, inclusief foto’s vindt u later terug op deze site. Nog ff dit, ter ere van het jubileum heeft De Metworst een jubileum DVD/CD met 44 jaar beeld- en geluidsmateriaal uitgebracht. Dit exemplaar is te koop voor slechts € 11,- en te bestellen via info@cvdemetworst.nl.

De benoemde vorsten van CV De Metworst
De Zwaogers zorgden voor hilarische momenten