CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Raad van Elf onder hypnose bij Het Balrijk (Update!)

Het is vrijdag de 13e. Veel Metworsten liggen net in bed, bijkomend van de generale repetitie…

Het is vrijdag de 13e. Veel Metworsten liggen net in bed, bijkomend van de generale repetitie voor de komende Pronkzittingen, als ze er al weer uit moeten om met een grote delegatie af te reizen naar de Optimaal FM studio in Wehl.
En daar de generale repetitie voor een groot gedeelte bestond uit het repeteren van hoe je bier moet drinken, is dat vragen om problemen. De delegatie, bestaande uit Metwaldus, adjudant Peter en de Raad van Elf in een zeer creatieve samenstelling, verzamelde zich bijzonder punctueel om 07.50 uur bij Adjudant Peter.
Behalve Minister van Informatie Koen die meende van het Zillewolds kwartiertje gebruik te mogen maken.
Balthazar ondervraagd de nog nahijgende Gerrit over het weer...
Volgens mien zitten er batterijen in... Het hele stel moest derhalve nogal gehaast richting Wehl racen, alwaar Gerrit de wagen van interim Raad van Elf
lid Maurits Heebink uitsprintte en nog net op tijd was voor zijn weerpraatje op de zender.
En het leverde Maurits een bekeuring op van 70 Euro voor hinderlijk parkeren bij de brandweerkazerne. Koen bedankt.
Het hele spul mocht hierna even in de kantine plaatsnemen, in afwachting van hypnotiseur Dokter Black en handlezer Professor Drab. Het was namelijk de bedoeling dat vandaag de Raad van Elf onder hypnose gebracht zou worden, live op de radio. Een dergelijk experiment met Metworsten uitvoeren is uiteraard niet gespeend van enig gevaar, zeker niet als het live is.
In de kantine waren de eerste bijdehante opmerkingen al niet van de lucht, met als middelpunt de vreemd gevormde pennen die her en der te vinden waren. De vraag rees al snel of het überhaupt wel pennen waren, maar de rest van de conversatie zullen wij u besparen.
Gelukkig waren inmiddels Dr. Black en Prof. Drab gearriveerd en dus kon het hele gezelschap de interview ruimte in, alwaar Dr. Black ging uitleggen wat er deze morgen allemaal zou gaan gebeuren. Hij vertelde erbij dat bij alles wat vandaag mis zou gaan, hij de schuld op zich zou nemen. Dat noemen ze ook wel ‘de kat op het spek binden’ bij de Metworsten.
Het voorgesprek met Dokter Black
De 3 smurfen (volgens Balthazar) in trance...
Na het inleidende gesprek bleken 3 personen het meest vatbaar voor de hypnotiserende en monotone stem van Dr. Black: Niek Keijser, Sjoerd Sprenkelder en Gertjan Schoppers. Het gesprek met Dr. Black ging even met dit drietal alleen verder terwijl de rest vrij rumoerig de studio bij Balthazar en co-host Rob Dammers in gingen alwaar Metwaldus de luisteraars nog even vermaakte met wat informatie over het komende karnavals programma van de Metworst.
Gerrit ging nog even het Optimaal FM pand door met een schaal Metworst, om zijn contractbesprekingen wat
kracht bij te zetten.
Na 10.00 uur begon de chaos pas goed. Terug in de interview ruimte kwamen we samen met Dr. Black live in de uitzending en Dr. Black begon zijn show.
En je moet het eigenlijk zelf gezien hebben om het te geloven: de 3 uitverkorenen aten citroenen terwijl gedacht werd dat het lekker zoet fruit was en snoven ammonia op een doekje, normaliter spul dat je de tranen in de broek laat schieten, als ware het een lekker parfum van een mooie vrouw.
Vooral Gertjan maakte het bont, hij was totaal onder invloed van Dr. Black en was dus het aangewezen slachtoffer
om wat meer stunts mee uit te halen. Eerst werd hem verteld, terwijl hij diep in slaap lag. dat hij de bezitter was
van een prachtig duur horloge (hij draagt er nooit een, hetgeen het verhaal alleen maar mooier maakt),

maar dat het van hem weggenomen was door Rob Dammers.

Dokter Black deelt de citroenschijfjes uit...
Hmmmm, lekker!!! Hij werd wakker gemaakt en Rob vroeg hem of hij soms een horloge had. Verdwaasd naar zijn polsen kijkend, keek hij vervolgens beschuldigend naar Rob. En terwijl iedereen zich schrap zette en de nooduitgang alvast open gezet werd bleef Gertjan voor zijn doen vrij rustig en vroeg heel netjes: “Hebt u mijn horloge soms, dat u mij dat vraagt”. Daarop begon hij in alle broekzakken van Rob te voelen, alles werd eruit gehaald en ook de trui van Rob werd even tot het uiterste opgerekt tot grote hilariteit van de overige aanwezigen. Terwijl Rob zich weer ietwat fatsoeneerde en zijn broek weer omhoog hees ging de show gewoon verder.
Onze Bob de Bouwer werd verteld dat hij het cijfer 3 niet op kon noemen, waarna Rob hem vroeg hoeveel vingers hij had. Gertjan begon vervolgens te tellen: “een, twee, vier, vijf, (aarzelend)6” en nog een keer en nog een keer, maar hij kon maar niet begrijpen waarom hij telkens tot 6 vingers kwam. Toen bracht Dr. Black hem nog even in contact met Jomanda, middels antenne Sjoerd, waarbij Gertjan weer lekker aan de ammoniadoek zat te snuiven.
Gedurende de uitzending werd Balthazar ook nog even tot wanhoop gedreven, want bij elke plaatje dat hij inzette, begon het hele Metworst gezelschap luidruchtig te protesteren en te roepen om het nummer “De beuk d’r in” van Makkie veur Ruud.
Toch klopt er hier iets niet, zie je Sjoerd denken, maar wat?
Waor heb íe mien horloge gelaoten... Het bleek dat Dr. Black de alle Metworst aanwezigen

hiertoe ‘ingestraald’ had, tot grote hilariteit van Gerrit en Prof. Drab, die het allemaal even prachtig vonden wat ze allemaal te zien kregen.
Het nummer is tot drie maal toe achter elkaar gedraaid op de zender, hetgeen toch een unicum mag heten.
Gertjan werd uiteindelijk uit zijn diepe slaap gehaald en zijn steek, waar hij normaliter zo zuinig op is,
werd weer ietwat in het fatsoen gedouwd. Nadien werden er links en rechts nog wat kado’s en onderscheidingen rondgedeeld door Metwaldus en ging iedereen met pijn in de buik van het lachen nog even groepsgewijs op de foto.

Toen gingen we met gezwinde spoed naar de pannenkoeken van Chantal, want de Metworstplaza moest nog versiert worden.

Het was een mooi begin van vrijdag de 13e…..

Meer foto’s van de hypnotiseur show van Dr. Black vindt u in het fotoalbum en tevens vindt u hier het filmpje
Antenne Sjoerd straalt Jomanda door naar Gertjan die lekker aan de ammonia snuift...

Prins Bart verteld de luisteraars de laatste Metworst nieuwtjes...

Terwijl Gertjan onwetend van alles lekker verder sluimert...

Aapje kieken...

De beuk erin mot op de zender...

Bedankt voor de mooie uitzending...

En binnen is de rust weergekeerd...