CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pronkzittingen komen eraan

Pronkzittingen komen eraan, en de Metworst is er klaar voor…

De laatste voorbereidende vergadering is geweest en de puntjes zijn weer stevig op de i gezet.

Voorzitter Peter Pruijn wist het afsluitend mooi te verwoorden: ‘We gaan op naar de karnaval waar we veel mensen ontvangen en samen heel veel plezier gaan beleven!’  Het feest barst los op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari met de altijd goedbezochte en reeds uitverkochte pronkzittingen.  Prins Metwaldus de 53-ste zal de avond om precies 20:11 uur openen samen met zijn adjudanten Nick Gries en Bertroy Navis. Geheel in hun stijl zal het thema draaien om de kroeg, bier drinken en feest.

De raad van 11 zal er daarna voor zorgen dat alle handjes de lucht in gaan, waarna een avond volgt vol optredens, vooral uit eigen gelederen, en voor ieder wat wils. Onbekende, maar ook bekende namen als Bremske: Remco van Aken, die iedereen altijd weer laat lachen om zijn gekkigheid, huisorkest de Kroezenhøkers en Makkie veur Ruud:

Makkie veur Ruud zal, naast hun bekende repertoire, ook de nieuwste karnavalskraker ten gehore brengen. In het lied met de titel en het motto ‘Mooi dat da kan’  is ook Hoogheid Erik ter Voert te horen. ‘De karakteristieke uitspraken van Metwaldus de 53-ste zijn hiermee voor eeuwig vastgelegd’, zo verwoordt het duo zijn bijdrage met een dikke knipoog.

Nieuwsgierig zijn we allemaal naar ‘De Bessemsteak Armie’ en ‘De Pintermannen’. Wie zitten er achter deze namen en welke act gaan ze vertonen? Zeker is dat de dansmarietjes al weken flink aan het warmdraaien zijn om hun danskunsten vertonen. Alvast een beetje veurgluu-jen? Mooi dat da kan!

Geen kaartje kunnen bemachtigen? Na de Pronkzittingen zullen diverse filmpjes op de site gezet worden met terugblikken.