CV de Metworst

Search
Close this search box.

Pronkzittingen Groot feest, Fantastische ambiance!

fallback image post metworst

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben ruim 500 mensen genoten van de twee pronkzittingenbij Karnavalsvereniging De Metworst. Het mag een waar rood-wit festijn…

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben ruim 500 mensen genoten van de twee pronkzittingenbij Karnavalsvereniging De Metworst.

Het mag een waar rood-wit festijn genoemd worden dat bol stond van de gezelligheid, dans, cabaret en volop ruimte voor muziek en zang.

De aftrap van deze avond was direct verassend en wervelend: DJ Fiësto in deze vertolkt door Zittingspresident Peter Arentz wist het publiek direct aan zicht te binden door diverse foute nummers aan elkaar te mixen.


Metwaldus de 44e en zijn adjudant na een spetterende binnenkomst!

Je kon ook zien dat een deel van de Raad van Elf ervaring had opgedaan in Keulen: de jongste dansgarde werd op de handen van de Raad van Elf binnen gedragen, zoals dat in Keulen traditie is. Nadat de dames binnen waren zag het publiek waar deze dames al jaren in schitteren, de rood-witte outfit gaf de kleur van de avond weer getuige onderstaande foto.

Na de spetterende entree heette ook dit jaar het bestuur van de vereniging de mensen al zingend van harte welkom. Vervolgens werd de Keulse entree voortgezet en stonden er in een mum van tijd vele personen op het podium, Prins en Adjudant, Raad van Elf, Bestuur en de Dansgardes. Éénmaal op het podium aangekomen werd de proclamatie voorgelezen. Hierin beloofden Prins Metwaldus de 44ste, Remco van Aken, en zijn adjudant Heiko de Vries er “deur dik en dun” een prachtig en vooral gezellig carnaval van te maken. Daarbij zullen de dikke en dunne als een rood-witte draad door het carnaval gaan. Dit alles onder het motto: “Deur dik en dun”.

Na de proclamatie showden 16 dames van de dansgarde hun lenigheid. De jongste groep traden voor het eerst op tijdens een pronkzitting, maar faalangst kenden deze dames absoluut niet. Hierna kwamen de buutoptredens en zorgde onder andere “Wi’j Weer” voor vele hilarische momenten met de lokale dorpspolitiek. Hierbij kwam de achteruitgang van het winkelbestand, een allround inzetbare hovenier en een lokale weerboer die het carnavalsweer voorspelde aan bod.

De leden van de Raad van Elf voerden onder de naam “Schijn Bedriegt” een zelf gecomponeerde medley op.

Met ook enkele externe cabaretiers die door de organisatie waren ingevlogen werd de humor op deze avond verder verhoogt.

Hierdoor ontstond er deze avond een gezonde mix tussen eigen en artiesten van buiten de vereniging, hetgeen de kwaliteit van het programma ten goede kwam.

Op de vrijdag, vlak voor de pauze mocht sollicitant Theo Vet op het podium komen. Hij kreeg te horen dat hij geslaagd was voor De Metworst inburgeringcursus en kreeg zijn bijbehorende diploma en speldje overhandigd voor zijn verdiensten voor De Metworst. Hierna was het op beide avonden de beurt aan collega prinsen van de zusterverenigingen uit Silvolde. Met name de beide hoogheden van de jeugdcarnaval stalen de show door hun scherpzinnige teksten. Maar zoals het een goed Prins betaamd had ook Metwaldus de nodige humor in zijn speeches op deze avond.

De dansgarde trad na de pauze ook nog eens op met een spectaculaire vrije dans op de muziek van Fame, waarbij er sprake was van een perfecte combinatie van dans, licht en geluid. Ook de Dikke en de Dunne mochten natuurlijk niet op het podium ontbreken. Metwaldus de 44ste en zijn adjudant brachten, verkleed als dit bekende duo een geweldige ouderwetse slapstick show, zonder tekst en met muziek op de achtergrond. Hierbij zaten hun hoofden vast in een Metworst en probeerde ze hier met gebruik diverse hulpmiddelen uit te komen, wat uiteindelijk lukte met een heel klein hamertje.

Op beide avonden was er ook een optreden te bewonderen van Ut Bloempotju. De heren en dame van de band traden live op en gaven de aanwezigen een voorproefje op het afsluitende deel van de avond. Op de zaterdagavond kondigden dit gezellig stel aan ruim € 2.200 te hebben opgehaald met de verkoop van hun cd.

Als klapper op de avond traden “De Ponnies" op. Na een afwezigheid van 5 jaar zetten de drie heren de zaal op de kop met hun ode aan de Sjonnies. In een sjieke outfit deinde de zaak mee op toppers zoals de Bostella en Blody Mary.

De Ponnies hadden voor deze avond echter ook een aantal "Friends" meegenomen, het duo Makkie veur Ruud. Speciaal op deze avond was er een spetterend gastoptreden van het Zillewoldse duo. Zij deden er nog een schepje bij bovenop door met enkele oude nummers maar natuurlijk ook hun nieuwste karnavalskraker "de Polonaise" de zaal geheel op zijn kop te zetten. "Ponnies & Friends" sloten de avond gezamenlijk af met het toepasselijke nummer "Afscheid". Daarmee sloegen de heren de spijker op de kop en bedankten zij het aanwezige publiek. Zo kwam er een prachtig slot aan twee avonden vol dans, cabaret en muziek en de finale als inzet waarin alle medewerkers aan deze avond nog eens het podium betraden. De Metworst kan tevreden terugkijken op de pronkzittingen. Waarbij dit jaar het debuut was van De Kroezenhøkers als dweilorkest en zoals ze speelden zal het zeker niet bij 1 keer blijven.

Een foto impressie van de vrijdagavond en van de zaterdagavond staat inmiddels online.

Wil je ook bij De Metworst komen genieten van het komende carnaval, dan kun je aanstaande zaterdag Hike op het podium zien staan. En zondag is het tijd voor een eeuwenoude Metworsttraditie: Familiecarnaval; feesten van jong tot oud met dit jaar muziek van de topformatie “Vibe”. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht en staat de Moes met Worst weer klaar! Op maandag kunt u bij De Metworst vanaf 11.11 uur terecht voor een overheerlijke brunch, met aansluitend wederom de muziek van “Vibe”.