CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pronkzittingen een feest!

De zittingsdagen zijn weer achter ons gelaten maar ze waren een feest voor de bezoeker!

Het afgelopen weekeinde kon je in de residentie van CV De Metworst meerdere oh's, euh's, applaussessies, tranen van het lachen en wat al niet meer past in deze categorie bewonderen. Een goed opgezet programma met buutact's, en meerdere hilarische optredens werden afgewisseld zang en dans. Aan het einde kon menigeen vaststellen dat de Zittingsdagen een waar feest waren. Deze dagen gaven kleur aan de Pronkzittingsdagen die voorafgaan aan de start van het karnaval.

Op beide avonden opende voorzitter Peter Pruijn de zittingsavond, vrijdag gepresenteerd door zittingspresident Peter Arentz maar zondag weer ingenomen door de van een griep herstelde Robbie Nas. Beiden spraken de avond vloeiend en met de nodige humor aan elkaar.

Evenals andere jaren was er wederom een spectaculaire entree te bewonderen van diverse gelederen van de vereniging. Een hoog "oh" gehalte was er voor de mini Metworst meiden maar uiteraard gingen de handjes ook op elkaar bij de entree van Metwaldus de 50ste en zijn adjudant. Zij gaven kleur aan de binnenkomst waarna het lezen van de proclamatie het progamma van start kon gaan.

Achtereenvolgens traden diverse tonpraters op, dansten de Malle Metworst Meiden hun dans maar was er ook ruimte voor gastvrijheid. Zo kwamen tijdens de zittingsdagen diverse gasten van andere verenigingen op het podium. Het Zillewoldse jeugdcarnaval stal in deze categorie de show doordat Metwaldus de jeugdprinses en adjudant letterlijk in de watten probeerde te leggen. Met de gebruikelijke humoristische toespraak gaf ook het jeugdkarnaval en zustervereniging de Foekepot kleur aan de avond. 

Hillarische optredens werden dit jaar verzorgd door de Raad van Elf en door "Bremske". De eerste stal de harten van het publiek door hun optreden dat in het teken stond van het synchroon zwemmen. Maar ook Bremske was dit jaar terug van weggeweest. Met zijn act werden de lachspieren van de aanwezigen nog eens extra op de proef gesteld. Beide avonden werden door het duo Makkie veur Ruud afgesloten. Ook dit jaar was hun repetoire erg aanstekelijk getuige de feestende massa in de Residentie.  Het feestduo werd op de zaterdagzitting voor het Metworstpubliek nog even in het zonnetje gezet. Voor de elfde keer in successie bracht het duo dit jaar een plaat uit maar ook stonden zij de laatste jaren met hun act op de buhne. Kortom een euvreprijs viel het scheidende Makkie veur Ruud te beurt. Makkie veur Ruud kondigden voor de zittingen al aan een stapje terug te doen.
De zittingsdagen werden afgesloten middels een finale met alle medewerkers. Dit keer werd er afgesloten op het toepasselijk lied In "Zillewold is't karnaval" . Daarna gingen de handjes voor de artiesten op deze avond. Ieder gaf op zijn of haar manier kleur aan deze kleurrijke avond waarbij de aanwezigen ook nog kennismaakten met de nieuwe kraker van Prins Metwaldus de 50ste. De aanwezig gaven leterlijk gevolg aan het lied. Met de gepaste titel "Hier blief ik plakken" bleef het nog tot in de kleinste uurtjes gezellig in de sfeervol versierde residentie. Nu op naar het karnavalsweekeinde want ook daar geeft De Metworst er kleur aan met een divers programma! Be there en don't mis it!

Meer foto's van de diverse pronkzittingen vindt je in het fotoboek van de zittingsdagen van vrijdag en  zaterdag