CV de Metworst

Search
Close this search box.

Pronkzittingen bij CV De Metworst: gezelligheid troef!

fallback image post metworst

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari vonden weer de traditionele Pronkzittingen plaats. Onder het motto “De Beuk d’r in!”

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari vonden weer de traditionele Pronkzittingen plaats. Onder het motto “De Beuk d’r in!” gaven Prins Metwaldus de 46ste (Bart Holthausen) en zijn adjudanten Peter Pruijn en Rene Roordink met z’n drieën het startschot voor een ouderwets gezellige avond. Beide avonden werd het publiek, in een uitverkochte zaal, getrakteerd op volop zang, dans en buut. Nadat interim Zittingspresident Gerrit Vossers, die vorig jaar de honneurs waarnam, zijn taak weer had overgedragen aan regulier Zittingspresident Peter Arentz, begon de opening al direct spectaculair.
Metwaldus leest zijn proclamatie voor...
De vrije dans van de Malle Metworst Meiden... Met een Raad van Elf met boomstammetjes en een Bestuur die als kaboutertjes opkwamen. Maar ook een proclamatie waar de beuk d’r in ging. De dansgarde zetten hierna een fraaie gardedans op het podium, en na de pauze hadden deze Malle Metworst Meiden een schitterend uitgevoerde vrije dans voor het enthousiaste publiek in petto. Daarnaast waren de “Gevleugelde Vrienden” aanwezig. Berdien, Jan en Pieter brachten met behulp van een witte en zwarte vleugel enkele bekende nummers in een hilarische versie opnieuw ten gehore. Daarna werd de buutton in beslag genomen door de enige vrouwelijk buutreedster: “Tina Lady”.
Deze pittige dame op leeftijd vestigde de aandacht op al de vrouwelijke ongemakken die met de jaren komen. In het publiek wekte dit een golf van herkenning én gelach op. Het is al een aantal jaren de traditie dat de zittende Prins en Adjudanten ook zelf een buut opvoeren tijdens deze avonden. Ook Bart, Peter en Rene lieten zich deze eer welgevallen en stonden op het podium met hun “Berkenpraot”. De nodige dorpsroddels werden nu eens door heren besproken en dit brachten ze er goed vanaf. Het was alsof ze nooit anders hebben gedaan…

In de loop van de avond werd het publiek toch wat angstig toen er een ware Hells Angel de zaal in kwam rijden.

Herr Doktor Oetker aus Deutschland...
Berdien was weer als vanouds met de fluit... Gelukkig was het de enige echte Bremkse die volop vertelde over zijn belevenissen die hij meemaakt tijdens zijn ritten op zijn…Solex. Dat dit geen gewone belevenissen zijn, was natuurlijk al te voorspellen.
Ook de Kroezenhökers kregen op beide avonden weer genoeg te doen. Tussen de programma onderdelen door gooiden ze flink de beuk d’r in en vermaakten de zaal met hun lekkere dweilmuziek.
Tevens hadden zij in het geheim geoefend met Prins Silvius en zijn adjudant en zij brachten tijdens hun verblijf op het podium hun muziek ten gehore. Ook Jeugdprins Cas en zijn Adjudant Mick kwamen nog even met hun gevolg op het podium en brachten met hun speech de hoogheden van De Metworst weer flink aan het zweten.
Aan het eind van de avond barstte de zaal geheel uit zijn voegen tijdens het optreden van Makkie veur Ruud. Vanaf de eerste tot de laatste noot stond de zaal op zijn kop en natuurlijk brachten ze ook hun laatste nummer "De beuk d’r in" ten gehore. Deze optredens zijn een kleine greep uit de optredens die verzorgt zijn op de gezellige Pronkzittingen van de Metworst. Alle artiesten en medewerkers kwamen tijdens de finale nog eenmaal het podium op, alwaar zij gezamelijk het lied "Zillewold mien dorpsken" zongen, waarna het feest in de zaal nog tot in de kleine uurtjes voortgezet werd.
De Kroezenhokers moesten regelmatig aan de bak...
Meer sfeerbeelden vindt u terug in het foto-album. Voor de vrijdag klik hier, en de zaterdag klik hier.

Pfffffff, wat is ut heit hier...

Deze struise oude dame weet het nog goed te brengen...

Bremse in zijn nieuwste creatie....weer geweldig op dreef!

Het dak ging er weer af tijdens Makkie veur Ruud...

Het favoriete moment van Ed, Gerwin en Jennifer: de confetti kannonnen...

Zal hij ooit nog eens Prins worden...