CV de Metworst

Search
Close this search box.

Pronkzitting CV De Timp groot feest

fallback image post metworst
Zaterdag 17 januari heeft CV De Metworst met een uitgebreide delegatie de pronkzitting bij CV De Timp in Mechelen bezocht.

Zaterdag 17 januari heeft CV De Metworst met een uitgebreide delegatie de pronkzitting bij CV De Timp in Mechelen bezocht.

Onder aanvoering van Metwaldus de 46ste en zijn adjudanten vertrokken 23 metworsten, inclusief Raad van Elf,per bus richting Ter Voert in Mechelen. In een compleet uitverkochte zaal hield CV De Timp daar haar jaarlijkse pronkzitting, waarbij tevens de nieuwe Prins en Adjudant voor het komende seizoen werden gepresenteerd. De stemming zat er al vanaf het begin goed in en na de verplichte koffie vonden de goudgele rakkers al gauw hun weg richting de Metworsttafel.
De Metworsten waren nadrukkelijk aanwezig...

Het volle programma bevatte o.a. 2 groepen dansmarietjes, een keur aan buutreedners en natuurlijk het afscheid van de zittende Prins en Adjudant en de presentatie van de nieuwe Prins en Adjudant. De zaal trilde van spanning toen 2 koeien de zaal binnenkwamen en na enige tijd werden deze levend gevild en ziedaar: Prins Gerard en Adjudant Hein waren een feit. Een daverend applaus was hun deel en het enthousiaste duo brachten in volle glorie hun inaugiratie rede.

Metwaldus had uiteraard een passend kado voor beiden meegebracht en onder begeleiding van zijn linker- en rechterhand Peter en Rene bracht hij zijn felicitaties op het podium uit. Nadien waren er nog enkele buutreedners aan de beurt en de lachsalvo’s daverden regelmatig door de zaal.

Daar het programma iets uitliep en het cafe uitnodigend aan lonkte werd de buschauffeur met een onbekend bedrag omgekocht door voorzitter Ibe en onder het motto "de beuk d’r in" werd het feest in het cafe van ter Voert nog even vakkundig voortgezet. Hier was het dat de accu van het fototoestel het begaf (interim fotograaf Peter was ietwat enthousiast met plaatjes schieten deze avond) hetgeen wellicht wel zo goed was.

De busschauffeur zijn smeergeld was na verloop van tijd ook op, en aldus toog het hele Metworstgezelschap weer richting hun eigen residentie ’t Molentje, alwaar het feest nog vol werd doorgezet.

Ja, de Metworsten gooien dit jaar er wederom volop de beuk d’r in! Kortom, een avondje CV De Timp is een aanradertje, wellicht ook volgend jaar?

Meer staan in het fotoalbum

Marcel haalt nog ff een rondje...

Hier komen zometeen Prins Marcel en Adjudant Hein uit...