CV de Metworst

Search
Close this search box.

Pronkenpresentatie CV De Dakhazen in Gendringen

Een kleine week na onze eigen Pronkenpresentatie, waarbij een afvaardiging van CV De Dakhazen uit Gendringen ook aanwezig was…

Een kleine week na onze eigen Pronkenpresentatie, waarbij een afvaardiging van CV De Dakhazen uit Gendringen ook aanwezig was, stond voor deze nieuwe karnavalsvereniging hun eigen Pronkenpresentatie op het programma bij café Te Pas.
 
Al tijdens het welkomstwoord van de zittingspresident bleek al dat men tijdens onze Pronkenpresentatie goed was opgelet. Zo werden de welbekende huisregels op eenzelfde wijze kenbaar gemaakt aan de bezoekers van hun eigen Pronkenpresentatie. Ook later op de avond, bij het aftreden van Prins Michiel Franciscus de 1e, zagen wij Metworsten een stukje herkenning: ‘De Kapstok’. Leuk om te zien hoe een nog jonge carnavalsvereniging de welbekende kneepjes afkijkt van andere, meer doorwinterde, karnavalsverenigingen.
   
Naast de aanwezigheid van ons Metworsten was er eveneens een delegatie van karnavalsvereniging De Pol en Stichting Isseldonk vertegenwoordigd. CV De Dakhazen hebben met alle drie de verenigingen de nodige lijntjes uitstaan ten einde het Gendringse karnaval nieuwe leven in te blazen.
 
Aan de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers zal het in ieder geval niet liggen. Zij hebben er allen voor gezorgd dat er een avondvullend programma met muziek, dans, acts, en buutreders, maar zoals het hoort op een Pronkenpresentatie ging het uiteindelijk om ‘wie wordt de opvolger van Prins Michiel Franciscus de 1e’. De eer is toegekomen aan Prins Martijn IKEA de 1e. Prins Martijn IKEA de 1e zal dit jaar, net als onze eigen Metwaldus de 52e, worden bijgestaan door twee adjudanten, zijnde Alex le Comte en Bram van de Kamp.
 
Na het officiële gedeelte was er uiteraard nog een welbekende afterparty in de kroeg. Net als in de pauzes tijdens het officiële gedeelte van de avond werd de muzikale omlijsting van de afterparty verzorgd door niemand minder dan Johnny Hoogland. Gelet op de goede sfeer welke er de hele avond hing zal deze waarschijnlijk zijn doorgegaan tot in de laatste uurtjes. De meeste Metworsten hebben dat echter niet meegemaakt. Door ons eigen Raad van 11 lid, Niek Keijzer, werd namelijk een aanbod gedaan welke wij niet konden afslaan: lekker een gebakken eitje eten!