CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pronkenpresentatie &The day after

fallback image post metworst

Eindelijk was het dan zo ver. Na ruim een maand geheimhoudingplichtig te zijn geweest

Eindelijk was het dan zo ver. Na ruim een maand geheimhoudingplichtig te zijn geweest was het dan eindelijk zover: De Pronkenpresentatie van CV De Metworst. Vlak voor de bekendmaking was de spanning te snijden achter de coulissen. Wachtend op HET moment nog even een praatje gemaakt maken met Jos en Gert Jan en stiekem een kijkje nemen in de zaal.

Vlak voor de bekendmaking nog even snel afgesproken om het wachtende publiek eerst nieuwsgierig te maken door eerst de steek boven de pan uit te laten komen, alvorens wij als P&A uit de pan sprongen. Ongelofelijk het geluid dat het publiek genereerde, dat samen met de beat “Party Rock” en het feest was compleet. Super die reacties van de mensen uit de goed gevulde zaal en de reacties van De Moatjes.


Prins Metwaldus de 50ste met zijn adjudant tijdens de bekendmaking

Helemaal prachtig waren de reacties van Naomi en Keisha (de dochters van Metwaldus de 50e) die ook al die tijd van niets wisten. Na alle feest vreugde de felicitatieronde. Veelal werd ons gewoon geadviseerd om er van te gaan genieten. En dat deden we al van begin af aan. Nu nog de lijn voortzetten in dit relatief korte karnavalsjaar. Aansluitend aan de felicitatieronde natuurlijk nog even een ‘kleine’ afterparty @ ’t Molentje. Lekker een pilsje drinken met de andere met- & zonderworsten.

Rond een uurtje of 3 hebben wij als P&A de afterparty, welke nog in volle gang was, verlaten. De volgende morgen even helpen met opruimen bij ’t Molentje. Rond kwart over 10 arriveerden wij bij de residentie alwaar al volop met opruimen was gestart. Ongelofelijk en wat een mooi gezicht om zoveel mensen al zo ‘vroeg’ op de been te zien na een fantastisch feest dat duurde tot in diep in de kleine uurtjes. Zoals gezegd vele handen maken ligt werk, en dat was te zien. Na een kleine drie uur was er al van het superfeest dat er zich de avond ervoor had afgespeeld niets meer te zien.

Tijdens het opruimen hebben wij ons even afgezonderd om samen met de voorzitter en secretaris een kijkje te nemen bij de Motorcross "off the road rit van Varsseveld" welke deze zondag plaats vond. Ons eerste officiële bezoek als P&A was een feit. Nooit geweten dat er in ons pittoreske Zillewold zo’n mooi evenement plaats vond. Een cross dwars door de landerijen heen van Zillewold en omstreken. Diverse toeschouwers en crossers genoten van een hapje en een drankje in een goed bereikbare koek en zopietent aan de Bievinkstraat. Dit alles tegen slechts een vrije gift en mede mogelijk gemaakt doordat vrienden en buurt de handen gezamenlijk uit de mouwen
steken en zo van alles wat te bieden heeft. Een mooi evenement en initiatief die een aanrader is om een volgende keer te gaan bezoeken. Na de cross even terug naar de residentie, om te kijken of er nog een beetje hulp nodig was. Het was nagenoeg opgeruimd en het wachten was even op de mannen die de spullen weer op de diverse plaatsen moesten opslaan.Toen deze eenmaal terug waren hebben we met z’n allen nog even genoten van een heerlijk broodje kroket en natuurlijk nog even de day-before doorgenomen.

Vervolgens ging een ieder uiteen, maar de volgende afspraak met een enkeling stond alweer. ’s Middags even het 1e elftal van Sportclub Silvolde aanmoedigen op de Munsterman in de wedstrijd tegen TVC. Het tweede officiële bezoek voor ons als P&A was een feit. Helaas kregen we het van de wedstrijd niet echt warm, maar na een feestavond zoals wij hebben gehad en waarvan we met volle teugen hebben genoten kan niets meer kapot.

Alle Metworsten bedankt voor het medemogelijk maken van een fantastische avond en een mooi begin van ons karnavalsjaar als P&A.

Alaaf!
Prins Metwaldus de 50e en zien adjudant
Julius Reesing en Lars Tönis