CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Proclameren is regeren!

fallback image post metworst
Regeren is vooruitzien want vaak bu’j te bang… Metwaldus proclameert!

Regeren is vooruitzien want vaak bu’j te bang. Metwaldus schepte op de Pronkzitingen een einde aan alle onzekerheid. Trots proclameerde hij de regels voor het komende carnaval. Zijn proclamatie is uiteraard hier te lezen opdat een ieder weet wat Metwaldus vraagt en waaraan men tijdens de carnaval zich moet onderwerpen…

Proclamatie

Ik, Prins Metwaldus de 47e, bi’j de gratie van alle Metworsten, met succes de titel koning daklozen geprolongeerd, bekend as kleinzoon van Grootvorst Jan van de Kniepert en boer in de Zillewoldse buurt, opgegruujt samen met de jongens van de keet en anbidder van de mooiste vrouw uut Lintelo, wil en verordenen:
{flv}flash20092010/pronkzitting2010/MVI_0798_proclamatie{/flv}Metwaldus proclameert, geassisteerd door zijn adjudanten Dennis en Niek
Ten eerste:
Dat as wi’j goan, dan gaon wi’j naor de Metworst.

Ten tweede:
Dat ik dan wel prins bun, maor hiernaeven steet de Keijser.

Ten darde:
Dat Metwaldus de 46e rondscheurde in een golfkar, maor wi’j dit jaor beschikken oaver ’n heuse Golf Metworst. (Spreek: Jaap bedankt hé)

Ten vierde:
Dat wi’j onze karnavalskraker zowel met de Kroezenhökers as met de M-band zingt.

Ten viefde:
Dat de dansmarietjes de pasjes dit jaor weer mooi in de bene hebt, en ons van prachtige dansen veurziet.

Ten zesde:
Dat de buutton ’n mooi zwaor ding is en dat iedereen den um dit jaor verdiend d’r één veur de buuk krig te hangen.

Ten zeuvende:
Dat ut ons spiet dat wi’j ons dit jaor af motten melden bi’j de Grootvorst veur ’t traditionele en inmiddels legendarische soepeaten veur d’n optoch.

Ten achste:
Dat binnenkort de Olympische winterspelen beginnen waor wi’j ons veur bedankt hebt. Maor nao de karnaval gaot wi’j dreks an ut trainen veur de zeskamp.

Ten negende:
Dat de combinatie Veltins bier van ’t Mölleke en de gebakken eieren van Toos ut beste resultaat geven veur een goeie karnaval. (Spreek: en Toos, he’j de kippen al an de leg?)

Ten Tiende
Dat allema challema challemn iskihir ala f …. Oftewel kiek uut, pas is bekend geworden dat Bin laden d’r now heel anders uut kan zien. Dus hef ow buurvrouw opens gin snor meer, kiek uut maor vaak bu’j te bang!

Ten Elfde
Da’j ondanks dat wi’j d’r een slinger an geeft en ut daorum meestal wel goed kump toch vaak te bang bunt!

Dat wi’j dit alles laoten gebeuren onder ons Motto:
Vaak bu’j te bang!

Prins Metwaldus de 47ste
en Adjudanten Niek en Denni