CV de Metworst

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prinsenpresentatie in Middeleeuwse stijl!

Zaterdag 11 november is tijdens een middeleeuws spektakel Metwaldus de 60e gepresenteerd bij CV de Metworst. Babet Berendsen-Toebes is Metwaldus de 60e en zal samen met zijn adjudant Jeanne Steverink dit jaar, onder het motto Wi’j bloazen ‘m op regeren over alle rood-witte carnavalsvierders uit Silvolde en omstreken.

De zaal was door de sfeercommissie omgetoverd tot een prachtige middeleeuws kasteel en alle aanwezigen waren hierdoor meteen in de juiste stemming. Dat de stemming er goed zin zat was meteen te merken tijdens de intocht van Metwaldus de 59e. Voor de laatste keer mocht Maikel te Grotenhuis met zijn adjudant Twan Bongers het podium in deze hoedanigheid betreden. Met hen achter de denken, samen met de raad van elf, was het tijd om te beginnen met het programma. Voor de pauze konden we genieten was onze grootste dansgarde X-Treme. Met hun prachtige medley was het helaas wel de laatste keer dat deze meiden in deze samenstelling op het podium stonden. Na 4 jaar dansen bij CV de Metworst hebben een aantal van deze meiden ervoor gekozen om te stoppen. De rest van deze groep ziet u tijdens de pronkzittingen gewoon weer terug. Er werd niet alleen maar afscheid genomen van dansmarietjes. Nee, er werd ook een geheel nieuwe dansgarde van maar liefst 10 meiden op spectaculaire manier gepresenteerd. Onder de naam The Red Stars zullen zij de komende jaren bij ons dansen. Ook werd er voor de pauze veel gelachen. Met topbuutreedners Hans Verbaarschot en Peter van der Maas op het podium was dat geen probleem.

Voor de pauze was het toch ook echt tijd voor Metwaldus de 59e om het lampje echt uit te doen. Na een prachtige aftermovie gemaakt door Ron Berendsen en het toetreden tot de X-waldussen zaten we voor korte tijd zonder hoogheden.

De prinsenpresentatie stond dit jaar in het teken van de zoektocht naar the Holy Grail. King Arthur met zijn ridders van de ronde tafel, de monniken en nog meer ridder te paard zochten naar en vochten om the Holy Grail. Op het podium werd in een glazenbol het gevecht tussen ridders en monniken gevolgd. Tijdens de hele prinsenpresentatie volgde zwerver Bertus de gevechten vanuit zijn schandpaal. Vanachter de Shield Wall kwamen na een spannende opmars de nieuwe hoogheden met de Holy Grail tevoorschijn.

Nadat prins Metwaldus de 60e was geïnstalleerd en voor het eerst had plaatsgenomen achter zijn desk sloten de meiden van MOOOVE knallend af met hun gardedans voor de nieuwe hoogheid. Vervolgens was het laatste woord van de avond aan jeugdprins Quint en adjudant Bas. Zij kwamen hun felicitaties overbrengen met weer een mooie speech. Na deze felicitaties was het beurt aan de rest van de aanwezigen en zorgde, op de afterparty, DJ Vakman Johnny oftewel DJ Metworst ervoor dat we tot inspiratie de late uurtjes konden nagenieten van een geweldige avond.

Klik hier voor alle foto’s van de Prinsenpresentatie gemaakt door Iris Epping.
Klik hier voor alle foto’s van de afterparty.
Klik hier voor alle filmbeelden gemaakt door Ron Berendsen.